Nebojša Čović pričao i o Mirotiću: Zvao sam ga još u maju da dođe u Crvenu zvezdu 1foto:Starsport

Nikola Mirotić bio je, a izvesno će i ostati „večita tema“ za srpske košarkaške velikane.

Prošlog leta je dugo trajala prava drama u vezi sa tim kada će, ne i da li će Nikola Mirotić potpisati za Partizan.

Pojedini i to ugledni domaći mediji već su pisali tekstove promocije sjajnog košarkaša u crno-belom dresu sa brojem „33“ uvereni da apsolutno ništa ne može da omete postignut dogovor.

Ispostavilo se kasnije da neki jači faktori mogu da imaju daleko veći uticaj od onog sportskog (politika i crkva), a zbog izloženosti pristisku Mirotić je odlučio da ne sleti na beogradski, već na milanski aerodrom i potpiše za Armani.

U Crvenoj zvezdi su znali i bili svesni da ne mogu da dobiju pomenutu bitku sa Partizanom, s obzirom na navijačku opredeljenost Mirotića, koji je, pak, uvek imao izuzetan respekt i poštovanje prema navijačima crveno-belih.

Nebojša Čović je u podkastu „Luka i Kuzma“ otkrio da je lično kontaktirao verovanto najboljeg krilnog centra u Evropi i da je dobio ljubazan negativan odgovor.

– Mi smo Mirotića zvali, u maju mesecu. Ja sam ga lično zvao, prvo njegovog menadžera, pa njegovog tasta, pa onda smo se lično čuli i on je rekao da će razmisliti nekoliko dana. Čovek je razmislio i javio da to nije to.

Kao i Partizan, i Zvzeda je imala spremljenu ponudu za Nikolu Mirotića, koja je bila višemilionska.

– Pominjali smo na koliko godina hoće, jednu plus dve, plus tri, ja njega znam, on je generacija mog sina, znam ga od malena. Posle tih nekoliko dana se javio, čuli smo se i rekao da to nije to. Ne govoreći ni gde će, ni šta će. Tu se završilo. Sve ovo ostalo, ubacivanje političara, pa crkva, pa svetost patrijarh…

Uprkos negativnom odgovoru, dve strane zadržale su korektan odnos.

– Sa Mirotićem je završeno, posle toga je Partizan radio, pregovarao, mi smo još to pipali u martu mesecu, u kontaktu sa tastom, njegov tast se bavi i menadžerskim poslom, Đoković mali koji je u Americi, oni su mu zastupnici. Vrlo korektan odnos i taj odnos smo zadržali i sa Mirotićem.

Predsednik Crvene zvezde uverava javnost da nije upućen u razloge zbog kojih se Mirotić kansije nije dogovorio sa Partizanom.

– On to ne želi da ističe, on insistira da na nekim stvarima na kojima učestvuje. Zašto je to bilo sa Partizanom, nemam pojama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari