"Neće biti nikakvih posledica za Radonjića": Trener Torina o daljem statusu neposlušnog fudbalera 1EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Hrvatski stručnjak spustio loptu u odnosu na srpskog reprezentativca.

Retko se dešava da treneri ubrzo izvedu rezervnog igrača posle njegovog ulaska sa klupe, a Nemanja Radonjić je proveo svega 14 minuta u jučerašnjem porazu svog Torina od Juventusa.

Još je burno reagovao izlazeći sa terena, a vatru je dodatno rasplamsala tvrdnja trenera Ivana Jurića da nije uspeo da napravi fudbalera od njega, data pre TV kamerama odmah posle meča.

Dan kasnije, šef stručnog štaba tima sa severa Italije malo je ublažio svoj stav, ne odstupajući ipak od toga da svaki pojedinac mora da poštuje taktičke zamisli šefa i disciplinovano ih sprovodi.

„Postoje zadaci koji moraju da se ispoštuju i koje pripremamo na treninzima. Ako neko ne ispunjava obaveze, onda će platiti. Važno je imati u ekipi igrače koji su glavom unutra i za najmanje detalje. On to nije shvatio. Mislim da nije maliciozan već jednostavno ne razume.

Imate igrače poput Vlašića koji su maksimalno prisutni na terenu. A imate i igrače koji ne shvataju tako ozbiljno neke stvari. Neće biti nikakvih posledica za Radonjića. On je imao spektakularnu nedelju na treninzima i svi smo mislili da može da napravi razliku kada uđe. Zato smo i razočarani”, obajsnio je danas Jurić.

Inače, hrvatski trener ima odličnu saradnju sa srpskim fudbalerima, pa kod njega trenutno jaku minutažu imaju golman Vanja Milinković-Savić i veznjak Ivan Ilić, dok je ranije imao poverenje u Darka Lazovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari