"Neću ga nazvati lažovom, ali...": Alkarazov trener pecnuo Đokovića 1EPA-EFE/LUKAS COCH

Huan Karlos Ferero ima svoju verziju priče o povredi osvajača 22 grend slem titula, koji je njegovog klijenta svrgnuo sa ATP trona.

Mada je prošlo više nedelja od Otvorenog prvenstva Australije u tenisu još ima onih koji se bave zdravstvenim stanjem šampiona iz Melburna, pa se i bivši španski teniser pridružio polemikama.

„Neću nazvati Novaka Đokovića lažovom, ali ću samo reći da mi je teško da shvatim da je igrao sa pukotinom na mišiću. Rekao je da mu je pukao mišić zadnje lože. Mislim, teško da bi se Đoković kretao kako se kretao, ako je tako. Očigledno je u stanju da izdrži brutalan bol, što bi bilo sjajno za njega i zaslužio je pobedu u tom slučaju“, smatra čovek zadužen za karijeru fantastičnog Karlosa Alkaraza.

Španskog vunderkinda je povreda druge vrste sprečila da učestvuje na AO i brani prvo mesto u singl poretku, a Ferero se u izjavi za medije setio kako je njemu bilo kada se borio sa višom silom. I opet pecnuo vlasnika skoro svih rekorda „belog sporta“, kog su neke strane kolege i mediji sumnjičili za blefiranje tokom grend slema na Petom kontinentu.

„Lično, nakon što sam celu karijeru imao povrede, vidim to kao nešto što je teško moguće, ako ne i nemoguće. Očigledno, kada to kaže Novak Đoković, odnsono kada direktor turnira takođe kaže da je bila pukotina, onda morate da verujete tome što kažu“, zaključio je Španac koji je odigrao tri meča protiv Novaka i izgubio dva duela sa osvajačem 10 AO, uz pobedu u prvom susretu daleke 2005. godine u Umagu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari