Nedović i Smart doneli Zvezdi pobedu u Zagrebu 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do 20. pobede u tekućoj sezoni ABA lige.

Izabranici Janisa Sferopulosa u nedelju su u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“ pobedili Cibonu rezultatom 82:59. Vicešampion regionalne lige je u ovom duelu bio znatno oslabljen na bekovskim pozicijama, ali su dobro odigrali oni koji su bili pod najvećim pritiskom – Nemanja Nedović i Džavonte Smart.

Zvezda je sada sa skorom 20-3 na čelu tabele i teško je zamisliti da do kraja regularnog toka sezone ispuste prvo mesto i prednost domaćeg terena tokom doigravanja. Zvezda na tri kola do kraja ima dve pobede više od podgoričke Budućnosti, piše Sport Klub.

Cibona je sa bilansom 8-15 daleko od plej-ofa, ali je udaljena i od ugroženog Mornara (5-18).

Na ovoj utakmici u timu Crvene zvezde nije bilo Miloša Teodsića, Nikole Topića, Treja Tompkinsa i kapitena Branka Lazića, koji je imao temperaturu. Van tima je bio i Brazilac Jago Dos Santos, koji je tokom duela sa Makabijem pretrpeo blaži potres mozga.

Posle dobrog starta tima Dina Repeše, Zvezda je zaigrala dobro u odbrani i do kraja prve četvrtine stigla do prednosti od sedam poena. Vođstvo je u drugom periodu postalo dvocifreno, a najbolji su bili jedina dvojica bekova u crveno-belom dresu – Džavonte Smart i Nemanja Nedović.

U drugom poluvremenu je vođstvo došlo i do 20 poena razlike, ali Cibona, predvođena odličnim srpskim bekom Aleksandrom Aranitovićem, uspeva da dođe do -11 na početku poslednje deonice. Međutim, tada odlično odgovara Nedović, sam pravi seriju i stavlja utakmicu van domašaja „Vukova sa Tuškanca“.

Najefikasniji na kraju utakmice bio je Nemanja Nedović sa 16 poena (5/10 iz igre), uz 3 skoka i 5 asistencija, a Džavonte Smart je imao 15 poena (6/14 iz igre), uz po 2 skoka i asistencije. Rokas Gedraitis dodao je 11 poena, po 9 su ubacili Džoel Bolomboj i Majk Tobi, a po 8 Dejan Davidovac i Adam Hanga.

Najbolji u hrvatskom timu bio je Aleksandar Aranitović, bivši igrač Partizana, koji je imao 16 poena (5/11 iz igre, 5/8 penali) i 8 skokova. Jakov Mustapić i Filip Bundović dodali su po 11 poena u poraženom taboru.

Ova pobeda posebno je značajna za tim sa Malog Kalemegdana u kontekstu onoga što se na gostovanju Ciboni dogodilo prošle sezone. Tada je ekipa Duška Ivanovića u Zagrebu zabeležila poraz koji ju je praktično, ispostaviće se, koštao prednosti domaćeg terena u prethodnom plej-ofu.

Zvezdu u narednom kolu regionalnog takmičenja očekuje duel na domaćem terenu sa Megom, ali prethodno pred svojim navijačima Sferopulosov tim igra i dve utakmice u Evroligi. U sredu u „Štark arenu“ dolazi Panatinaikos, a dva dana kasnije Virtus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari