Nedovoljno "rotiranja" pred Šerif 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Subotici Spartak rezultatom 3:1 u 3. kolu Superlige Srbije i tako, bar za jedan dan, zauzeli prvu poziciju na tabeli domaćeg prvenstva.

U duelu koji je ujedno predstavljao i proveru pred nastavak kvalifikacija u Ligi šampiona crveno-beli su do trijumfa stigli golovima Ivanića, Bena i Krstovića, dok su Subotičani do svog jedinog gola došli zahvaljujući Radovanu Pankovu, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Utakmica protiv Spartaka poslužila je kao priprema za ono što srpskog šampiona očekuje sutra (21.00) u duelu sa moldavskim Šerifom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener Dejan Stanković odlučio je da odmori pojedine prvotimce, pa su šansu dobili mladi golman Miloš Gordić, zatim Babić i Pankov u odbrani, kao i Krstičić i Ben.

Posle meča Stanković rekao je da je delimično zadovoljan partijom svog tima, ali je dodao da igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona u velikoj meri utiče na ono što njegovi igrači prikazuju u domaćem šampionatu.

– Čestitam momcima na igri po ovakvom vremenu i nakon teškog meča koji smo imali u sredu. Igrači su bili sasvim korektni, veoma dobra utakmica. Bilo je malog „spuštanja kofera“ posle postignutog gola u intervalu od nekih 15 minuta, ali ostalo je sve bilo onako kako smo tražili – izjavio je Stanković, a zatim dodao da ga je to što Zvezda nije imala veću rezultatsku prednost sprečilo da odmori neke igrače pred utakmicu sa Šerifom.

– Jedino mi je žao što nisam uspeo da više izrotiram ekipu. Potrebno je da naše šanse koristimo, jer će nam to dati priliku da neke momke odmorimo. Sada se okrećemo pripremi utakmice sa Šerifom.

Svoju poslednju prvenstvenu utakmicu pred gostovanje u Beogradu juče su odigrali i fudbaleri Šerifa.

Moldavski šampion pobedio je u gostima Florešti rezultatom 3:1, a trener Juiri Vernidub je u tim za ovaj meč uvrstio samo dvojicu igrača koji su nastupili u revanš meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Alaškerta.

Ulaznice za meč koji Crvena zvezda u utorak igra protiv Šerifa mogu se kupiti na blagajni stadiona „Rajko Mitić“ po sledećim cenama: Sever i Jug 600 dinara, Istok 1.200,  Zapad 1.500  i VIP Zapad 2.500 dinara.

Cene za VIP lože su od 3.500 do 5.000 dinara. Radno vreme blagajne u ponedeljak je od 10 do 19 časova, a na dan meča od 10 časova pa sve do početka utakmice, sezonske karte važe.

Stanković: Nemam problem sa Degenekom

Australijski reprezentativac Miloš Degenek nije se našao čak ni među rezervama na utakmici koju je Crvena zvezda igrala protiv Spartaka u Subotici. Defanzivac crveno-belih nije želeo da tim povodom daje izjave.

– Videćemo za štoperski tandem. Dosta se priča o Degeneku koji je fenomenalan momak i profesionalac i na njega nemam nikakvu zamerku. Prošle su dve utakmice i ako sad nije u prvom planu ne znači da neće biti. Stavljam tačku na rekla kazala priče. Nemam lični problem ni sa jednim igračem, jedino možemo da imamo sportski problem. Degenek pošteno radi svoj posao, ali ja pravim ekipu i stojim iza toga. Niko mi ne sastavlja tim, niti mi govori koga da stavim i šta da radim. Ako se to ikada bude desilo, neću više biti trener Crvene zvezde – ponovio je Stanković.

Danas žreb za plej-of

Žreb za posledmnje kolo kvalifikacija za evropske kupove biće obavljen danas u Nionu, a objavljen je  skraćeni spisak mogućih rivala naših timova.

Crvena zvezda će, ukoliko eliminiše moldavski Šerif, u plej-ofu za protivnika dobiti Salcburg (Austrija), Dinamo (Hrvatska) ili Legija (Poljska), Slavija Prag (Češka) ili Ferencvaroš (Mađarska) i Olimpijakos (Grčka) ili Ludogorec (Bugarska).

Partizan će, pod uslovom da u dvomeču bude bolji od Sočija. biti nosilac i rival će mu biti Rapid / Anortozis, Tobol /Žilina, Santa Klara/ Olimpija, Dinamo Batumi/Sivas i Trabzon/Molde.

I Vojvodina je nosilac, a potencijalni rivali Novosađanima su  Galatasaraj/ Sent Džonston, Kolos / Šahtjor Karagandi, Rozenborg /Domžale i Vitese/Dandalk. Čukarički neće biti povlašćen pa će njihovi potencijalni rivali biti pobednici sledećih duela:Ujpešt/Bazel, AEL Limasol/Karabag, Nju Sejnts/Plzen (Češka) i Totenhem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari