"Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi...": Trenerski pogled Gordana Petrića na situaciju u srpskom fudbalu 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Šef stručnog štaba Partizana, bez dlake na jeziku, govorio o tretmanu večitih rivala.

Dan nakon što je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, komentarišući česte žalbe iz Humske 1 na suđenje u fudbalskoj Superligi Srbije – u korist petostrukog šampiona Srbije i(li) na štetu crno-belih – ljude sa druge strane Topčiderskog brda nazvao plači….kama, istom temom se pozabavio i trener viceprvaka.

„Ponoviću da su najveći problem srpskog fudbala Partizan i Zvezda. U ovom trenutku Zvezda očigledno ima neku pomoć. Rekao sam to da učinimo sve da se ne posvađamo oko fudbala. Kao bivši igrač sam osetio da je se navlačilo za Zvezdu.

Kada sudija podigne tablu onako i produži meč koliko je učinio, to se vidi da s pomaže Zvezdi. I u Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru. Sada u Surdulici ste svi videli. Da se to dešavali na nekom drugom nivou, Partizan bi smanjio bodovnu prednost.

To je svima jasno. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi. Nisam slep da to ne vidim. Ima i do nas, mogli smo bolje da igramo protiv Javora i Spartaka i da to dobijemo, ali postoji ta druga strana koja je nesporna, a tiče se o sudijskoj naklonosti na strani Zvezde“, rekao je Gordan Petrić u današnjem obraćanju medijim, povodom kraja takmičarskih obaveza u ovoj godini.

„Parni valjak“ je jesenji deo prvenstva završio na drugoj poziciji, sa 43 boda iz 19 utakmica, što je čak 10 manje od učinka vodeće Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari