Kevin PunterFoto: STARSPORT

Bivši igrač i trener Partizana Vlado Šćepanović izjavio je da su crno-beli bolja ekipa od Reala i da je centar Edi Tavares jedina nada Madriđana u večerašnjoj (21.00) majstorici plej-of serije ova dva tima.

Šćepanovič tvrdi da su šanse za trijumf u večerašnjoj utakmici podjednake i da bi veliku ulogu mogla da ima psihološka priprema igrača za ovako važan duel.

– Partizan je igrački u mnogo boljoj poziciji od Reala. Deficitarni su na poziciji četiri i ne znam da li će uspeti da pronađu rešenje na toj poziciji protiv Ledeja koji je četvrti meč odigrao fenomenalno. Veliko je pitanje sa kojim igračem će oni to da pokriju. Dek ne igra, a on može da pokrije pozicije tri i četiri, zbog čega je jako važan igrač u njihovoj rotaciji. Otvorili su karte jedni i drugi na ove četiri utakmice i sada, ko bude bolje psihološki spreman i mirniji, uz bolji procenat šuta koji će igrati veliku ulogu – rekao je Šćepanović za Mozzartsport.

On dodaje da će povratak Kevina Pantera u ekipu crno-belih posle suspenzije imati veliki uticaj na zbivanja na terenu.

– Panter je verovatno malo ispao iz ritma utakmica. Izuzetno je bitan i iskusan igrač i ne verujem da će za njega odsustvo da predstavlja veliki problem. Imaće sigurno veliku minutažu. Igrači koji nose, sa obe strane, igraće najveći broj minuta – kaže nekadašnji bek kluba iz Humske.

Šćepanović tvrdi da trener domaćina Ćus Mateo neće menjati taktiku zahvaljujući kojoj je ostvario pobede u mečevima koji su odigrani u Beogradu.

– Mateo je jednostavno prinuđen na to. Real Madrid u ovom igračkom sastavu ne može da parira Partizanu 40 minuta u igri čovek na čoveka. To smo definitivno videli. Oni su baš zbog Panterovog odsustva usmeravali sve snage na Tavaresa i poremetili su u dobroj meri napadačku igru Partizana. Sada je potpuno druga situacija, otvara se šut spolja. Sigurno će Mateo koristiti promene odbrana da bi poremetio Partizanov ritam u napadu koji je mnogo potentniji od Realovog. Po meni, ključ Realove igre u odbrani je Tavares. To je igrač na kome se bazira kompletna Realova igra u oba polja. Ne sumnjam da je Željko pripremio najbolji mogući napad protiv takve odbrane.

Bivši trener crno-belih smatra da će Partizan biti u psihološkoj prednosti, iako će igrati pred gostujućim navijačima.

– Loptica psihološke opterećenosti se sada prebacila u Realovo dvorište. Igraju kod kuće, svi očekuju da sa povratkom serije u Madrid Real bude pod većim pritiskom nego Partizan. I kada je serija počinjala, Real je uslovno bio favorit. Sada se ponovo loptica vraća Realu, videli smo i u javnosti kako su ispraćeni za Beograd posle 0:2. Sada su očekivanja takva da moraju da opravdaju ulogu favorita, što bi mogla da bude Partizanova prednost. Momci na parket mogu da izađu rasterećeni, plus zaista verujem da je Partizan igrački kompletniji i bolji u ovom momentu – izjavio je Šćepanović za Mozzartsport.

Odlučujuća, peta utakmica plej-of serije Evrolige između košarkaša Reala i Partizana igra se u sredu (21.00) u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari