Nemanja Bjelica napadnut u Beogradu, policija uhapsila bivšeg fudbalera Crvene zvezde 1Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica napadnut je u jednoj beogradskoj igraonici u ponedeljak, a kako prenose mediji policija je uhapsila nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Nikolu Petkovića.

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Petković je uhapšen pod optužbom da je Bjelici pretio i vređao ga.

Njemu je prvobitno određeno zadržavanje do 48 sati, a ubrzo potom i pritvor.

– Bjelica je sedeo za stolom u dečjoj igraonici, kada mu je prišao osumnjičeni, počeo da mu se unosi u lice, da ga vređa, i preti njemu, supruzi i deci. Između ostalog mu je rekao „Iseliću te u Prigrevicu“. Košarkaš je ostao mirno da sedi, ali je Petković otišao do šanka, uzeo makaze i potom i njima pripretio Bjelici “da će da ga izbode“ – izjavio je neimenovani izvor lista „Kurir“.

Kako prenose očevici, osumnjičeni je nekoliko puta prilazio Bjelici koji je mirno sedeo, psovao njega i članove njegove porodice i pretio, pre nego što se košarkaš pomerio za šank.

U tom trenutku je Petković šuzeo makaze, posle čega je reagovala policija i privela ga.

Podsetimo, Bjelica se letos vratio u Crvenu zvezdu, prošao pripreme sa ekipom, ali je potom sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

Bio je MVP Evrolige 2015. sa Fenerbahčeom sa kojim je osvojio titulu u tom takmičenju, a u sezoni 2021/22 je Golden Stejt Voriorsima postao i šampion NBA lige.

Tokom karijere igrao je još i za Baskoniju, Minesotu, Sakramento i Majami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari