Nemanja Maksimović podseća na Mundijalito: I tada smo na startu izgubili od Urugvaja 1foto: Starsport

Nemanja Maksimović jedan je od onih koji su postali šampioni sveta na Novom Zelandu. Poraz od Brazila u mnogome ga podseća na start Mundijalita.

Te 2015. reprezentacija Srbije nije dobro započela Mundijalito na Novom Zelandu.

„Izgubili smo protiv Urugvaja u prvom kolu (0:1), ali i tada smo znali da nije kraj. Pobedili smo sve ostale utakmice i osvojili Svetsko prvenstvo. Imamo realne šanse da prođemo grupu, bitno je da vlada dobra atmosfera“, podsetio je maksimović na start Mundijalita.

Polse poraza od Urugvaja, „orlovi“ su redom pobeđivali: Mali (2:0), Meksiko (2:0), Mađarsku (2:1), SAD (penalima), ponovo Mali (2:1) i na kraju Brazil (2:1).

Vezista Hetafea, u to vreme kazahstanske Astane, bio je strelac pobedonosnog gola protiv Brazila, u produžecima za 2:1.

„Ispostavilo se da je to bio moj poslednji gol u dresu Srbije… Bitna je hemija unutar tima, da se ekipa vrati psihološki. Velika je razlika između mlađih kategorija i seniorskog fudbala… Brazil je velika fudbalska sila koja ima na raspolaganju mnogo više igrača od nas i tu je ključna razlika. Pokazali smo u Lisabonu i Oslu da se odlično nosimo sa teretom pritiska u ključnim utakmicama. To je dokaz da naša ekipa ima dodatan kvalitet“, smatra Maksimović.

Meč sa Kamerunom u ponedeljak biće od izuzetne važnosti za Srbiju (11.00). Praktično, puleni selektora Dragana Stojkovića Piksija moraće da savladaju afričkog predstavnika u našoj grupi.

„Mislim da ćemo biti spremni za Kamerun bez obzira na sve. Kamerunci imaju brze igrače u napadu, ukoliko zaustavimo njihovu kontru – odradićemo dobar deo posla na putu do pobede… Nismo samo mi imali problem sa fizičkim padom tokom utakmice. Pogledajte Nemce protiv Japana, Kamerun u duelu sa Švajcarcima. Imale su i ostale ekipe iz Evrope muke sa adaptacijom. Došli smo iz zime, ovde je toplo vreme, velike vrućine“, konstatovao je Maksimović.

Dvadeset šestogodišnji vezista smatra da je osim pobede važno i koliko bismo golova mogli da postignemo, a potrebno je voditi računa i o kartonima, zbog potencijalne mogućnosti da na kraju grupne faze Srbija ima isti broj bodova sa još nekom selekcijom.

„Bitni su golovi, ali i fer-plej. Videli smo da FIFA i UEFA gledaju i to. Svakako je najvažnije pobediti, a onda i dati što više golova. Verujem da tehnički možemo da im napravimo probleme.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari