Nemanja Radonjić i zvanično Majorkin, umesto ka Atini, skrenuo prema Španiji 1foto:©RCD_Mallorca/Twitter

Trebalo je da bude najveće zimsko pojačanje Olimpijakosa, ali je na kraju odlučio da se stacionira na Balearskim ostrvima.

Vođen idejom da se nametne selektoru Draganu Stojkoviću i bude deo reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, Nemanja Radonjić odlučio je da ove zime napusti Torino.

Dugo se licitiralo o tome gde bi mogao da nastavi karijeru. Izgledalo je da je Olimpijakos najbliži potpisu, međutim kada je trebalo da sedne u avion za Atinu, Radonjić je odlučio da ipak kupi kartu za Balearska ostrva.

Majorka je sada i zvanično potvrdila da će u nastavku sezone biit jača za brzonogog krilnog fudbalera.

Radonjić se u novom klubu pridružio zemljacima Predragu Rajkoviću i Matiji Nastasiću i uprkos tome što je došao na šestomesečnu pozajmicu, trebalo bi da u junu dobije višegodišnji ugovor, ukoliko na terenu bude pokazao ono što od njega u Majorki očekuju.

 

Klub sa Balearskih ostrva biće spreman, u tom slučaju, da Torinu plati dogovorenih 3.000.000 evra u vidu obeštećenja.

„Bikovi“ su pristali na pomenutu cifru, s obzirom na to da su prethodno Marseju isplatili 1.700.000 evra kada su Radonjića dovodili na sever Italije.

Dolaskom u Majorku, Radonjić će nastupati u četvrtoj od pet najkvalitetnijih liga u Evropi.

Iskusio je čari francuske Lige 1(Marsej), italijanske Serije A (Torino), nemačke Bundeslige (Herta) i jedino nije igrao u engleskoj Premijerligi.

Za njega će biti važno da se nametne novom stručnom štabu, uozbilji i maksimalno posveti profesionalnim obavezama kako ne bi dobijao kritike slične onima od strane Ivana Jurića, trenera Torina koji je, inače, insistirao na njegovom dolasku iz Marseja.

Majorka se ove sezone bori za opstanak u Primeri. Trenutno je na svega četiri boda od zone ispadanja.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari