Nenad Lalatović se vratio u Ukrajinu, vodiće klub u evropskim takmičenjima 1foto; Marko Spasojević/Starsport

Najveći internacionalni izazov u trenerskoj karijeri imaće Nenad Lalatović u narednoj sezoni.

U Srbiji se dokazao kao kvalitetan stručnjak, ali i kao neko ko u javnim nastupima često prelazi granice dobrog i pristojnog ponašanja.

Nakon što sa ekipom Mladosti GAT prošle sezone nije uspeo da obezbedi opstanak u Superligi Srbije, Nenad Lalatović rešio je da po treći put u trenerskoj karijeri ode u inostranstvo.

U odnosu na prethodne odlaske na Bliski istok (Al Batin) odnosno u Borac iz Banja Luke, Lalatović će imati mnogo veće iskušenje u vrlo kredibilnom klubu u Ukrajini.

Naime, srpski stručnjak je u Poljskoj završio sa detaljima saradnje sa Zorjom, ukrajinskom ekipom koja je prošle sezone završila na trećem mestu u domaćem prvenstvu.

Zbog odličnog plasmana, igraće u plej-ofu za mesto u Ligi Evrope, a ukoliko ne bude bila uspešna sigurno će nastupati u Ligi konferencija.

Lalatović se obavezao na dvogodišnju saradnju a prvi put u trenerskoj karijeri vodiće jedan inostrani klub u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Patrik van Leven je prošle sezone vodio Zorju na izvanredan način zbog čega je nagrađen prelaskom u Šahtjor iz Donjecka, klub za koji je Lalatović nastupao kao igrač od 2003. do 2005.

Od srpskog stručnjaka se očekuje da nastavi sa kvalitetnim radom, odnosno da klub iz Luganska uspostavi kontinuitet dobrog rada i rezultata.

Lalatović je trenersku kairjeru započeo u 2011. u Sremu, a potom je vodio Proleter iz Novog Sada, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Vojvodinu, Čukarički, Radnički iz Niša, Al Batin, Borac iz Banjaluke i Mladost GAT. Bio je i selektor selekcija Srbije do 20 i 21 godine.

Temperamentni stručnjak će u ukrajnskom fudbalu „naslediti“ Pericu Ognjenovića, koji je prošle godine vodio Metalist iz Harkova, ali je sa njim ispao iz elitnog ranga takmičenja, posle čega je došlo do raskida saradnje.

Zorja je sezonu zavšila iza Šahtjora i Dnipra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari