Crvena zvezda papreno platila igrača od kojeg očekuje golove: Late Lat mora da trese mreže 1foto: Sent Galen

Žan Filip Kraso nije klasičan napadač, ali bi zato Emanuel Late Lat trebalo da bude taj koji će tresti mreže i time oduševljavati navijače Crvene zvezde.

Dugo su trajali pregovori, pre svega u vezi sa visinom obeštećenja, a zatim i dužinom ugovora koji je sa crveno-belima potpisao napadač iz Obale Slonovače.

Prema saznanjima Mozzart sporta dogovor je postignut na način da će Zvezda isplatiti Atalanti čak 3,5 miliona evra ali na rate u naredne tri godine.

Emanuel Late Lat potpisao je četvorogodišnji ugovor i trebalo bi da bude startni centarfor u sezoni koja dolazi.

Klub iz Bergama tražio je prvobitno obeštećenje u visini od pet miliona evra. To je bila preskupa suma za Crvenu zvezdu, zbog čega su se pregovori otegli.

Late Lat je u Bergamo stigao sa majkom kada je imao svega osam godina. Njih dovje su se pridružili ocu koji je živeo u Kremoni.

Za prvi tim Atalante je debitovao 13. avgusta 2016. godine protiv Kremoneza u Kupu Italije. A prvi gol je postigao u istom takmičenju januara 2017. godine protiv Juventusa na Alijanc stadionu.

Od sezone 2018/19 konstantno je išao na pozajmice – Pistojeze, Karareze, Imoleze, Pjaneze, Pro Patriju, SPAL i Sent Galen.

U Švajcarskoj je napokon demonstrirao golgetersko umeće postigavši 16 golova prošle sezone u svim takmičenjima a čak 14 u domaćem prvenstvu.

Late Lat bi novim saigračima trebalo da se pridruži već u sredu u Sankt Peterburgu, pa će do kraja turnira u Rusiji verovatno dobiti neki minut da oseti draž igranja u crveno-belom dresu.

Rođen je 1999. i poprilično je iskusan u seniorskom fudbalu. U Zvezdi se nadaju da bi mogao skladno da funkcioniše u tandemu sa Žan Filip Krasoom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari