Niko Gonzales između Barselone i nove pozajmice 1Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Niko Gonzales je igrač Barselone i izazvao je različita interesovanja kako u La Ligi tako i u inostranstvu nakon pozajmice u Valensiji.

Iako je igrač Barse, realnost je da Ćavi Ernandes čeka 21-godišnjeg vezistu za predsezonu.

Kako piše katalonski Mundo Deportivo, Ćavi više voli da vidi iz prve ruke koliko mu je značila sezona na pozajmici i ne isključuje čak ni mogućnost da bi mogao da ostane u timu uoči sezone.

Naravno, u stručnom štabu ga smatraju zamenom za Frenki De Jonga.

Niko ima nameru da uspe u Barseloni, što je njegov veliki cilj od kada je u klub stigao kao dete odbijajući druge, finansijski mnogo bolje ponude – poput onih iz Real Madrida ili, kasnije sa 16 godina iz Premijer lige.

Niko i njegova porodica su se mnogo borili i žrtvovali da bi dečak mogao da ostvari svoj san i on nastavlja da ispuni svoj cilj i dečački san.

Uprkos tome, on je takođe svestan teške konkurencije u timu, pa zato ni neće imati problem ako mu trener kaže da bi za sve bilo najbolje ako bi proveo još godinu dana na pozajmici.

Niko će prihvatiti svaku Ćavijevu sugestiju kako bi mu karijera tekla u željenom pravcu i već ima nekoliko ponuda za pozajmicu.

Možda je najozbiljnija ona od Betisa koji je već nedeljama zainteresovan za Nika Gonzalesa i to je opcija koja bi odgovarala svim stranama ako bi morao da napusti Barselonu. Pitala se i Valensija, koja je želela da produži pozajmicu na još jednu sezonu, ali izgleda da je Niku bliži klub iz Andaluzije.

Iako je njegov agent Horhe Mendes, timovi poput Porta ili Vulverhemptona sa kojima ima izvrsnu saradnju ne moraju da budu naredna destinacija za omalenog Galicijca.

Za nekoliko nedelja Nikova budućnost će biti definisana i poznata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari