Rastanak Partizana i mladog košarkaša: Tristan Vukčević karijeru nastavlja u NBA ligi 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crno-beli će prihodovati 600.000 dolara na osnovu obeštećenja.

Kada je januara 2022. stigao iz Real Madrida sa statusom jednog od najtalentovanijih košarkaša na Starom kontinentu obe strane imale su visoka očekivanja od buduće saradnje.

Ipak, kako je vreme prolazilo, postajalo je evidentno da Tristan Vukčević ne može biti bitna karika u sistemu igre Željka Obradovića.

U međuvremenu, tačnije prošlog leta, sada 21-godišnji Vukčević izabran je na NBA draftu od strane Vašington Vizardsa kao 42. pik u drugoj rundi.

Radeći tokom leta sa klubom iz prestonice SAD Vukčević se sasvim dobrim pokazao, međutim, odlučeno je tada da se vrati u Partizan.

Nadao se sin Dušana Vukčevića, nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde i naše reprezentacije, da će se izboriti za bolji status u novoj sezoni, međutim kako je vreme prolazilo ostajao je zakucan za sam kraj klupe za rezervne igrače.

Tek na momente, 213 centimetara visoki krilni centar demonstrirao je nesporan talenat, ostavljajući utisak da bi možda bio korisniji i produktivniji kao „lažna petica“.

Bilo je mečeva, pre svega u ABA ligi, na kojima je pokazivao lakoću postizanja poena, posebno protiv Mornara (13p), čačanskog Borca (24p), FMP (16p)… međutim u segmentima u kojima je morao da napreduje, stručni štab crno-belih nije video rapidan iskorak.

I sam trener Obradović više puta je u javnosti objašnjavao da Vukčević mora da unapredi igru u odbrani, postane defanzivno konstantniji i pouzdaniji.

U poslednje vreme kuburio je i sa povredama, izgubio je ulogu i minutažu u regionalnoj ligi tako da je odlazak u NBA nekako bio logičan potez potencijalnog reprezentativca Srbije.

Nažalost, od onoga koliko je mogao i kakav talenat ima, malo toga je pokazao u crno-belom dresu. Delovalo je da ima znanja i talenta da se izbori za status rezervne četvorke i bude adekvatna opcija kao zamena Zeka Ledeja ali u svoje sposobnosti nije uspeo da ubedi Željka Obradovića.

Partizan će na osnovu obeštećenja prihodovati 600.000 dolara, koliko i Real Madrid što je utanačeno u ugovoru kada je Vukčević dolazio u redove crno-belih, dok će mladi košarkaš pokušati da se izbori za mesto u sastavu Vašington Vizardsa.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari