Nešto se dešava sa Alkarazom, povukao se i iz Barselone 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Španac se u poslednji čas povukao sa turnira u prestonici Katalonije.

Nakon što je odustao od mastersa u Monte Karlu, delovalo je da će Karlos Alkaraz biti spreman za turnir u Barseloni.

Čak je na jučerašnjem žrebu njegovo ime bilo u „kosturu“ međutim danas je usledio hladan tuš za sve  navijače sjajnog španskog tenisera.

On je bio projektovan za provg nosioca zbog toga što je prošle godine osvojio turnir u Barseloni i zbog odustajanja ostaće bez 500 bodova na ATP listi.

Španski mediji tvrde da Alkaraz nema većih zdravstvenih problema, već da ga muče bolovi u predelu desne nadlaktice zbog kojih nije u stanju da lopticu udara željenom jačinom i na zamišljen način kada je u pitanju sama tehnika izvođenja teniskih elemenata sa osnovne linije.

Moguće je i da Alkaraz želi da se sačuva od eventualnih problema, s obzirom na to da će na narednom mastersu u Madridu biti prvi nosilac, pošto je prošle sezone osvojio turnir u prestonici Španije.

Nakon turnira u Madridu, uslediće poslednji masters na šljaci u sezoni i to u Rimu, na kojem Alakaraz neće braniti puno poena, zbog toga što je prošle sezone došao do trećeg kola.

U skladu sa tim, mladi španski as trebalo bi da bude treći nosilac na Rolan Garosu, pre svega jer će Janik Siner braniti znatno manje bodova do drugog grend slema u takmičarskoj godini.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari