Nije kome je rečeno nego kome je suđeno: Von novi trener Bruklina, grešni Udoka još čeka posao 1EPA-EFE/Jason Szenes

Umesto angažovanja čoveka kog je Boston otpustio zbog intimne veze sa jednom od klupskih saradnica, Netsi su se posle odlaska Stiva Neša odlučili za njegovog pomoćnika.

Džek Von je bivši igrač Bruklina, na draftu 1997. godine izabran je kao sedmi pik, a četiri naredne godije proveo je u Juti. Nastupao je za Atlantu i Orlando, pre povratka među Hokse, da bi nakon još jedne sezone u Džordžiji obukao dres Netsa.

Te dve sezone igrao je sa nekadašnjim kapitenom nacionalnog tima Srbije, Nenadom Krstićem, a poslednje tri sezone aktivnog igranja košarke proveo je kod Grega Popoviča u San Antoniju, gde se 2007. godine okitio titulom NBA šampiona.

Kao trener počeo je da radi u Sparsima 2010. godine, gde je dve godine bio asistent Grega  Popoviča, a onda je od 2012. do 2015. godine vodio Orlando. Nakon toga dolazi u Netse, gde je sve do sada bio deo stručnog štaba, pa i prvi trener na nekoliko mečeva 2020. godine.

Dakle, u srž poznaje funkcionisanje Bruklina i probleme u ekipi, pre svega sa antivakserskim i antisemitskim stavovima Kajrija Irvinga, odnosno lošim odjekom istih u javnosti, slabom formom Kevina Durenta i lošim realcijama dva najbolja i najskuplja prvotimca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari