Nije se obrukala Zvezda, već srpski fudbal

Nemoć crveno-belih u Parizu pokazala koliko je domaće takmičenje o ispod evropskog nivoa

Ostavite komentar


  1. Nije u pitanju bruka ni Zvezde ni Srpskog fudbala. Prošle godine je PSG savladao Seltik bivšeg šampiona evrope, klub vekovne i svetle tradicije duže neko fudbal u Srbiji,sa 7-1.Ulaganja u neke fudbalske klubove koja se mere milijardama uzrok su takvog stanja. Plašim se da moderni fudbal u tim okolnostima gubi onu draž koja je od njega stvorila možda i najpopularniji igru na svetu.

    1. Ne razumem na koji način novac utiče na kvalitet fudbala? Da li bi naši igači igrali bolje da su plaćeni kao njihove kolega u PSG? Zar se fudbal na kraju ne svodi na to ko je koliko brz i vešt sa loptom, uigran kao tim? Šta je to što njih čini boljim igračima? Da li se bolje hranje, više trče, znaju tehnike treninga koje su nama nepoznate? Zar nije u sportu, kao u ostalom u svemu u životu, talenat samo 5% a 95% rad? A možda je baš tu ključ problema? Rad.

  2. А зашто би се тај резултат гледао као брука? Извршили су „реформу“ Купа шампиона 1992.г. како би код њих концентрисали паре и таленат а остатку света остављали мрвице. Сви иоле бољи европски фудбалери брзо постају мета богатих и ту спаса нема. Слично би прошао било који кошаркашки тим у сусрету против најбољег тима НБА лиге, не треба се ту много узнемиравати.

    1. Apsolutno se slažem sa komentarom. Mislim da je pravi odraz snaga u rezultatu mladih timova, gde je zvezda izgubila sa 2-1. Ovo je izgubilo smisao,ovde se ne radi o sportu, već o kapitalističkom bogaćenju. Francuski klub bez francuza. Potrebno je vratiti staro pravilo o maks angažovanju dva stranca, pa kao nekad da vidimo gde smo

  3. Stručnjaci,pa kako onda P.S.G teško dobija nisko plasirane u svojoj ligi?Kome dade 6 komada?

  4. Nije toliko strašan rezultat(i PSŽ je gubio sa istim rezultatom) koliko kukavičko i glupavo odustajenje od igre. Ideja je bila bunker, izbacivanje lopte što dalje pa „možda nas Bog pogleda“.Naravno, Petrović, koji je ovakvoj taktici pribegao u finalu protiv Olimpika iako je imao i „Savičevića i Jugovića“, ništa o ovome ne govori. Dugo ćemo još plaćati zabludu, koja od tada potiče, da se na takav sramotan način može dolaziti uvek do rezultata.

  5. Ovaj Kosanovic drzi pridike a on je jedan od krivaca zasto je u Srba fudbal kakav jeste. Sve ekipe koje je vodio igrale su totalni anti fudbal. Sve je to Miljanova skola. Sto se tice Zvezde, ja nikad nisam gledao utakmicu da je jedan tim toliko u podredjenom polozaju. Primanja igraca PSG-a ne bi trebalo da budu razlog zasto su ovi toliko bolji od Zvezde. Mogli su da im daju 12 komada. Jednostavno nema opravdanja da ti bilo koji tim napravi sansu na svakih 67 sekundi.

  6. Констатација да овај пораз заправо одражава стање у српском фудбалу је застрашујуће и отрежњавајуће више него реална. Међутим, на први поглед, за већину ФСС не само да је потребно отрежњење већ дуготрајно лечење од ирационализма, а на други поглед односно објективно сагледавајући стање ствари, не може се отети утиску да ти људи, зарад остварења својих, што прљавих финансијских, што ко зна којих других интереса, гурају, или је процес суноврата већ завршен, у провалију без дна. Просто ми изгледа као да су сви возови успеха српског фудбала већ давно протутњали. Често ми је на уму пример Мађарске. Од фудбалске велесиле до ништавила ………

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.