Nikola Filipović: Braniti titulu je mnogo teže, moraš pronaći motivaciju kao i prvi put 1Foto: Grad Užice  

Jedan od najuspešnijih srpskih kik-boksera Nikola Filipović bio je gost gradskog rukovodstva Užica, koje mu je čestitalo osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu, nedavno održanom u Italiji.   

Filipović, koji je Užičanin i član beogradskog kluba Topić tim, potvrdio je u Italiji uspeh iz 2019. godine i kaže da je bilo teško da odbrani titulu svetskog prvaka.

„Braniti titulu je mnogo teže. Moraš pronaći motivaciju isto kao i prvi put, a svaki protivnik ima nameru da te ugrozi. Želja i energija su bili na neverovatnom nivou 2019. godine. Postojao je i strah da ne „izgorim“ u želji da postanem najbolji na svetu, ali uspeo sam i tada i sada“, osvrnuo se Filipović na svoj uspehe.

„Srećan sam što sam predstavljao Srbiju na Svetskom prvenstvu u Italiji, što sam doneo zlatnu medalju i našem gradu“, kazao je i zahvalio se svima na podršci.

Nikola je osam godina trenirao košarku ali je, kako kaže, „zbog neadekvatnihtreninga i zasićenja“, odustao od nje i posvetio se kik-boksu.

„Kad sam odlazio na košarkaške treninge, činilo mi se kao da to radim na silu. S druge strane, na treninzima kik-boksa pozitivna tenzija je uvek na najvišem mogućem nivou i znao sam da je to sport za mene“, objasnio je Filipović i dodao da mu veoma prijaju dolasci u Užice.

Nikola godinama niže uspehe, pa je 2017. osvojio bronzano odličje na  Svetskom prvenstvu, godinu kasnije zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu,  a 2019. godine i zlato na Svetskom prvenstvu. Nedavno je u Italiji potvrdio status svetskog šampiona.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je, tokom prijema, čestitala Nikoli na uspesima i navela da oni govore o tome koliko je posvećen sportu.

„Nikola Filipović je Užičanin, koji na pravi način promoviše i predstavlja svoj grad“, kazala je gradonačelnica i poželela mu nove uspehe kojima će se, kazala je, radovati i Užičani.

Istakavši da Nikola treba da bude primer deci i mladima da se bave sportom, ona je poručila da će Grad i dalje podržavati sve užičke sportiste.

„Zajedno sa njima kreiraćemo najbolji program za razvoj sporta, a sredstva za sport u budžetu za narednu godinu biće značajno uvećana. Pored toga, u saradnji sa školama, razvijaćemo prave modele za razvoj školskog sporta, da motivišemo decu da se njime bave“, poručila je gradonačelnica.

Meč u Bugarskoj početkom decembra

Nikola kaže za da ga čeka profesionalni meč 4. decembra u Bugarskoj, protiv borca iz Ukrajine.

„Taj meč je za mene veoma važan, kako bih nastavio da gradim profesionalnu karijeru“, kazao je za Danas Filiović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari