Nikola Jakišić surovo iskren: Bili smo katastrofalni protiv Hrvatske 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u Dohi.

Primarni cilj je ostvaren. Vaterpolisti Srbije obezbedili su u Dohi kartu za Olimpijske igre u Parizu, međutim eliminacijom od Hrvatske u četvrtfinalu (15:13) nisu ponovili rezultat sa prethodnog planetarnog prvenstva kada su bili deo polufinalnog serijala (ostali bez odličja).

„Barakude“ su se ispostavile kao neprelazna prepreka uprkos činjenici da su „Delfini“ imali šansu da prođu u polufinale.

Vaterpolisti Srbije promašili su dva peterca, tačnije golman Marko Bijač skinuo je zicere Dušku Mandiću i Strahinji Rašoviću.

Napad sa igračem više bio je izuzetno loš, na manje od 30% uspešnosti, dok je na suprotnoj strani odbrana delovala izuzetno porozno.

Imali smo mnogo problema u napadu Hrvatske „6 na 5“ primili smo sijaset golova na taj način, a pritom je naš golman Radoslav Filipović imao svega tri odbrane.

Defanzivno nismo imali rešenja za sidraša Josipa Vrlića koji je bio glavni generator prečestih isključenja naših vaterpolista.

– Igrali smo katastrofa. Nismo zaslužili da pobedimo. Očigledno imamo neki problem, jer se desi ogroman pad u tim eliminacionim utakmicama. Stvarno ne znam u čemu je problem. Čestitam reprezentativcima Hrvatske i želim im puno sreće u nastavku takmičenja – sportki je Nikola Jakšić čestitao boljem.

Najbolji srpski vaterpolista apostrofirao je igru u odbrani kao ključni razlog eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi.

– Ključ poraza je u našoj odbrani jer sa igračem manje nismo poštvali zadatke koje smo dogovorili. Imali su neverovatan učinak na igraču više. Sa ovakvom igrom ne može da se pobedi u četvrtfinalu – zaključio je Jakšić naglasivši da isključenje Dušana Mandića zbog „brutalitija“ na samom kraju meča nije bitnije uticalo na konačan epilog meča.

– Mandino isključenje je bilo šlag na tortu. Utakmica je svakako izgubljena ranije, to ništa nije promenilo.

Do kraja učešća vaterpolistima Srbije seldi razigravanje od petog do osmog mesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari