Nikola Jokić dobio adekvatnu podršku u Denveru; u Nagetse stigao cenatr Lejkersa 1Foto: Beta/AP Photo/David Zalubowski

Vreme za trejd u NBA ligi ulazi u poslednjih sat vremena (završava se u 21 čas). Mnogi klubovi čekali su poslednje dane da naprave kadrovske promene, a među njima su i Denver Nagetsi, koji su pojačali centarsku liniju igračem iz LA Lejkersa.

„Jezerdžije“ su juče napravile dogovor sa Jutom i Minesotom tako što su Rasela Vestbruka poslale među Džezere, dok je u pravcu Los Anđelesa krenuo Dianđelo Rasel. Njegovo mesto u Vulvsima popunio je Majkl Konli, a zajedno sa njim put Minesote krenuo je i Nikel Aleksander-Volker.

Iako su strpljivo čekali da se oporavi od teške povrede ligamenata kolena, koju je doživeo igrajući za Vašington Vizardse, Lejkersi su na kraju odlučili da Tonija Brajanta, sasvim korektnog centra, pošalju u Denver, verujući da je Devon Rid iz Minesote bolje rešenje.

Nikola Jokić je tako dobio sasvim korektnog saigrača u ulozi rezervnog centra, što je bila uloga koja je pripadala Diandreu Džordanu, koji, pak, nije bio kadar da je obavlja na željeni način i u vremenskom prostoru od nekih desetak minuta u prseku.

Brajant je u NBA ligu stigao 2017. godine. Upravo su ga Lejkersi draftovali kao 42. pika, međutim, posle smao jedne sezone prosleđen je u Vašington Vizardse.

U prestonici SAD proveo je četiri seozne, od kojih je poslednju propustio zbog povrede kolena.

U tekućoj takmičarskoj godini ponovo je zaigrao za „jezerije“ ali će u nastavku sezone biti deo ekipe koja ima za cilj da se plasira u veliko NBA finale.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari