Nikola Jokić tripl-dabl mašina - neka se pripazi Lebron Džejms 1Foto: Beta/AP Photo/David Zalubowski

Statistički, ali i okom posmatrano, Nikola Jokić je igrač koji ima najveći uticaj na igru jednog tima u NBA ligi. O tome kako igra u plej-ofu možda je najbolji dokaz njegov tripl-dabl učinak.

Denver je poveo u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Timski, Nagetsi su odigrali u skladu sa rejtingom najbolje napadačke ekipe od starta doigravanja. Lejkersima su ubacili 132 poena na 29 timskih asistencija na 90 poseda, šutirajući iz igre 55 odsto, a za tri poena 46,9.

Nikola Jokić je, uprkos tome što je naspram sebe imao najboljeg defanzivca u plej-ofu, napadački bio impresivan. Ni Entoni Dejvis nije imao rešenja za njegove napadačke setove. Iako je dobio dve blokade od Obrve, meč je završio sa 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija.

Time je pokazao da je spreman i sposoban da čitav serijal odigra na nivou, maltene, tripl-dabl učinka.

U kakvoj je formi od starta doigravanja svedoči podatak da je na startu finalne serije ostvario čak šesti tripl-dabl učinaka. Istovremeno, prvi je igrač koji je u tri uzastopna meča dolazio do takvog skora sa 20 i više poena.

Pre njega, to je samo uspeo neponovljivi Vilt Čembrlejn.

Jokić je protiv Lejkersa došao do 12. tripl-dabla u plej-ofu, čime se izjednačio sa Raselom Vestbrukom na trećem mestu večite liste.

Nema sumnje da će se uskoro osamiti na trećoj poziciji, a s obzirom na to da ima 28 godina vrlo je moguće i da će u narednim godinama ugroziti Lebrona Džejmsa koji zauzima drugo mesto sa 28 tripl-dabl učinaka. Medžik Džonson je još uvek neprikosnoven sa 30 takvih statističkih rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari