"Treneru, ja više ne bih...": Jović projektovan za reprezentativca u vaterpolu, a u Manili osvojio srebro u košarkaškom dresu 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Malo pozati detalji iz života Nikole Jovića.

Rođen u engleskom Lesteru, košarkaški stasavao u KK Sava, potom Megi Nikola Jović je zapravo dugo slovio za izuzetno talentovanog vaterpolistu koji je bio projektovan da jednog dana postane i A reprezentativac.

Sa svega 20 godina, Jović je sa drugarima iz košarkaške reprezentacije Srbije osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, a do pre samo par godina u njemu su videli budućeg seniorskog reprezentativca u vaterpolu.

Sve do 14. godine, Jović je igrao vaterpolo u Partizanu i to veoma uspešno. Standardno je nastupao za starije generacije, dečake rođene 2001. i 2002. godine. Igrao je beka i puno obećavao.

– Bio je momak, ja mu sad ne znam ime, znam prezime… Jović, rođen 2003. godine. Bio je uvek trenirao sa starijima, recimo 2001. i 2002. godište, pa je jedan dan došao i rekao: ‘Treneru, ja više ne bih’. Kako nećeš dete, pa imaš pravi put, treniraš sa starijima, igraš za reprezentaciju? Kaže da se njemu možda malo više sviđa košarka… – otkrio je Stefan Ćirić, naš čuveni vaterpolo trener u razgovoru za podkast „Pod kapicom“.

Mondo je preneo priču u kojoj je Ćirić otrkio detalje iz života Nikole Jovića još dok je nastupao za juniore Mege.

– I pre neki dan čitam u novinama na juniorskom ligaškom turniru da je pokupio sve nagrade. Najbolji strelac, MVP… Veruj mi da nisam znao da je to ovaj momak iz Mege, promenio je sport iako je bio jako talentovan za vaterpolo. Ja sam saznao tek pre par dana, mislio sam da je prestao da se bavi sportom. Video sam sliku, godište se poklapa, lik je i dalje isti i neko mi od kolega rekao ko ga je trenirao u školi plivanja da je to on. Nije neko onako, nego je imao pravi put, trenirao sa dve godine starijima u Partizanu, znači da nešto treneri vide i da postoji projekcija za njega – u čudu je tada ostao Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari