Nikola Maksimović šest meseci bez kluba: Transfer u Lacio propao zbog Inzagija 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Jedno vreme je slovio za pouzdanijeg štopera u Seriji A; danas je Nikola Maksimović bez kluba i u 32. godini života razmišlja šta i kako dalje.

Nakon fine epizode u Crvenoj zvezdi, Nikola Maksimović je tri godine bio standardan u dresu Torina. Od 2016. do 2021. bio je pod ugovorm sa Napolijem. Jedan period proveo je na pozajmici u moskovskom Spartaku, a prave turbulencije u njegovoj karijeri nastale su 2021. godine.

Dugo je bio u interesnoj sferi italijanskih velikana; pominjali su se Inter i Lacio, pre svih. Njegovom povratku nadala se i Crvena zvezda, međutim, potez da se priključi Đenovi, koja se borila za opstanak prošle sezone, doveo je do toga da danas nekadašnji reprezentativac Srbije nema klub.

– Isticao mi je ugovor sa Napolijem i Inzagi je želeo da me dovede u Lacio. Dogovor je bio skoro pa potpuno sklopljen, ali je sve propalo kada je on odlučio da ode iz Lacija u Inter. On me je tamo i želeo – otkrio je Maksimović u intervjuu za Tutuomerkato.

Umesto Simonea Inzagija, Lacio je preuzeo Mauricio Sari, koji Srbina nije imao u planovima. Maksimović je ispričao i kako je saznao da ga Rimljani žele.

– Lacio je bio prvi tim koji me je zvao kada je postalo jasno da neću obnoviti ugovor sa Napolijem. Simone je na ručku sa Ćirom Imobileom i Lorencom Insinjeom pitao za mene. Lorenco me je zvao i rekao mi da me Inzagi želi i da postoji šansa. Počeo sam da mislim o tome i posle par nedelja smo igrali sa Lacijem u Napulju – u dahu je pričao iskusni štoper.

– Na kraju utakmice sam otišao u svlačionicu Bjankoselesta da pitam za informacije. Razgovarao sam sa Rejnom, sa Milinković Savićem i svi su mi rekli da dođem. I došao bih. Ali onda se desilo da je Inzagi otišao, Sari je stigao i sve je stalo.

U tom nekom periodu, pred kraj prošle sezone, pisalo se o tome i da bi mogao da se vrati u Crvenu zvezdu.

Ispostavilo se da je odlazak u Đenovu bila pogrešna odluka zbog koje Maksimović u Beogradu održava formu, pre svega sa kondicionog aspekta, čekajući da pronađe novi angažman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari