Nikoli Jokiću se vraća "najbolji prijatelj" ali bez MVP karte 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Džoel Embid trebalo bi da se pridruži saigračima u Filadelfiji pre početka plej-ofa NBA lige.

Kamerunac koji će verovanto na Olimpijskim igrama u Parizu zaigrati za Sjedinjene Američke Države, uskoro bi trebalo da zaigra za Sikserse, posle višemesečne pauze.

Verovanto jedini centar u NBA ligi koji na osnovu individualnih kvaliteta može da parira Nikoli Jokiću, bio je na prinudnom odmoru od 30. januara kada je obnovio povredu kolena koje ga muči već izvesno vreme.

Odsustvom u poslednja dva meseca, Embid je ispao iz trke za MVP nagradu, s obzirom na to da nije ispunio uslov od minimum 65 odigranih utakmica tokom regularnog dela sezone.

Uprkos tome, Kamerunac će pokušati da se pred sam kraj sezone, odnosno početak plej-ofa koji počinje sredinom meseca, vrati u takmičarski ritam i pokuša da pomogne saigračima da doigravanje dočekaju na boljem, u odnosu na trenutno osmo mesto na Istoku.

Fila je na skoru 40-35 i u poslednjih sedam mečeva moći će da se nada eventualnom pomeranju do šeste pozicije, s obzirom na to da Majami na sedmom i Indijana šestom mestu imaju po 33 poraza, uz 41, odnosno 42 pobede.

Postoji mogućnost da se Embid vrati već protiv Oklahome, a meč je na programu u noći između utorka i srede.

Do povrede, kamerunac je beležio fantastične brojke u formi 35 poena i 11,5 skokova po utakmici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari