Ništa od povratka u Crvenu zvezdu; Marko Gudurić ostaje u Fenerbahčeu 1Photo by Srdjan StevanovicStarsport

Prošle sezone je Nikola Kalinić „povukao nogu“, prethodnog leta je Nemanja Nedović napravio identičan potez, međutim, iako je to velika želja navijača, Marku Guduriću sportska adresa naredne takmičarske godine neće biti na Malom Kalemegdanu.

Prema saznanjima Basketnjuza, Gudurić i Fenerbahče su blizu dogovora da produže saradnju koja ističe u junu.

Popularni Gudura je već pet godina stanovnik Istanbula, sa kraćim izletom u Memfisu, Fener mu je jedini inostrani klub, otkad je 2017. napustio Crvenu zvezdu.

S obzirom na to da je ponikao u mlađim kategorijama crveno-belih, navijači već godinu dana priželjkuju da se reprezentativac Srbije vrati na Mali Kalemegdan.

Bez obzira na to što mu aktuelni ugovor sa istanbulskim velikanom ističe na kraju tekuće sezone, Gudurić je izgleda rešio da nastavi saradnju sa Dimitrisom Itudisom.

Grčki stručnjak u njega ima veliko poverenje; neretko mu daje i da organizuje igru sa pozicije dvojke, ceneći njegov osećaj za raspored igrača; smisao za igru i širok repertoar načina na koje postiže poene.

Ove sezone srpski as je drugi najbolji strelac tima sa prosekom od 12,4 poena. Beleži prosečno i 3,2 skoka, 3,4 asistencije i 1,0 ukradenu loptu. Ove brojke su najbolje u njegovoj dosadašnjoj karijeri u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari