Nova repriza "od sjaja do očaja" 1Alen Smailagić i Željko Obradović foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana došli su do značajne pobede u Baru protiv Mornara (66:64), ali i pokazali dva dijametralno različita lica u dva poluvremena.

Tolike oscilacije u igri u trenutku kad sezona traje već skoro tri meseca verovatno brinu trenera Željka Obradovića, a navijače crno-belih itekako zabrinjava da je najtrofejniji evropski trener po ko zna koji put posle meča najviše koristio reč „(de)koncentracija“.

Crno-beli su, iako oslabljeni odsustvom Pantera i Trifunovića, konačno dobro ušli u utakmicu, odbrana je funkcionisala a iz nje se razvijale kontra i polukontra, baš kako je po Obradovićevom ukusu.

Lopta je u napadu išla bez suvišnih zadržavanja, džoker je bio Balša Koprivica koji se odlično otvarao prilikom stvaranja viška i u prvom poluvremenu dao čak 14 poena.

Terali su crno-beli domaće na greške, u prvih 20 minuta imali čak 14 asistencija na 16 poseda iz kojih su poentirali. Skoro pa idealno.

A onda je opet „neko ugasio svetlo“, skupilo se na jednom mestu opet sve što se ove sezone pokazalo kao bag u njihovoj igri. Komplikovanje, sudaranje u odbrani, nerezonska dodavanja, i isti takvi faulovi.

U trećoj deonici crno-beli su dali samo šest poena, imali su sreće da ni rival nije bio precizan što se u Evropi uglavnom neće dešavati. Kakogod, meč su završili sa 16 asistencija, nakon 43 data poena u prvom poluvremenu, u drugom su dali 23.

Žejko Obradović naravno nije bio zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odigrali drugo poluvreme.

„Očigledno je da smo gledali dva različita poluvremena. Mi smo bili odlični u prvom, a slika se promenila u drugom. Zahvaljujući pre svega tome što se ekipa Mornara nikada ne predaje, ali i zbog apsolutne dekoncentracije našeg tima. Važna pobeda za nas, okrećemo se ka Lokomotivi i nadamo se da će Panter i Trifunović biti sa nama na tom meču“, rekao je Obradović.

Trener domaćih Mihailo Pavićević rekao je da su njegovi igrači sa previše respekta ušli u meč.

„Bude nam krivo kad se izgubi ovako ali nema za čim da se žali. Odigrali smo jako dobru odbranu, večeras smo imali loš procenat u šutu za tri. Držali smo se odbranom, bili u igri. Nisam tužan jer smo odigrali u drugom poluvremenu onako kako bih želio da stalno igramo. Žao mi je što utakmica nije odigrana pred punim tribinama Topolica, nezavisno od toga ko bi imao više navijača“, rekao je Pavićević.

Partizan očekuje gostovanje Lokomotivi u Krasnodaru (sreda, 17.30) u Evrokupu i to je odavno projektovano kao meč dva od tri najveća favorita za prvo mesto u grupi A.

Ruska ekipa je neočekivano poražena na gostovanju Hamburgu i verovatno će to opuštanje pokušati da kompenzuju protiv crno-belih.

Partizan još nije u visokom ritmu, neki igrači su zbog ogromne minutaže umorni (Ledej), neki od starta kubure sa ritmom (Zagorac, Kuruc), ima ih i od sjaja do očaja (Avramović) a i onih koji su drastično pali u formi zbog male minutaže (Mur).

I učinak Pantera nije sve vreme na očekivanom nivou, taman kad je proradio i u šutu, i u razigravanju ostalih kad ga udvajaju, došlo je do povrede.

Crno-beli su bez obzira na velike oscilacije dosadašnji deo sezone pregurali sa samo tri poraza, od kojih se samo onaj protiv Cedevite može smatrati kiksom. Posle gostovanja u Rusiji u Evrokupu očekuje ih pauza do 12. januara kad u Beograd dolazi Trento, a u ABA ligi dočekuju Megu i Zadar. Neće biti putovanja i to će biti prilika da se treningom diže forma za drugi, odlučujući deo sezone u sva tri takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari