Novak Đoković pokušava da poništi zabranu ulaska u Australiju: Ima pozitivnih vesti 1Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Novak Đoković, koga su početkom godine australijske vlasti deportovale iz zemlje kao nevakcinisanu osobu, bori se da poništi kaznu od tri godine zabrane ulaska u zemlju i nastupi na predstojećem Australijen openu.

Srpski teniser angažovao je iste advokate koji su ga branili u procesu pred sudom u Melburnu.

“Ima pozitivnih vesti, ali nema ništa zvanično. Dobro je za mene što mogu da putujem bez vakcine“, kazao je Đoković za Blic.

“Australija je uvek bila mesto gde sam igrao svoj najbolji tenis. Imam dodatnu motivaciju da igram tamo”.

Đoković tvrdi da su mnogi ljudi prema njemu promenili stav zbog toga što je jedini top 100 igrač koji je odbio da se vakciniše protiv kovida.

“Mnoge maske su pale“, kazao je on.

Đoković, koji je ove sezone propustio šest velikih turnira, nada se da će u 2023. imati normalan raspored, iako ne planira da se vakciniše.

On će naredne nedelje igrati na Mastersu u Parizu i sezonu će završiti na Masters kupu u Torinu. Ne dolazi kao favorit, na mestu broj jedan sada je Karlos Alkaras, a šansu da na toj poziciji završi godinu ima i Rafael Nadal.

“Alkaras je prvi na rang listi i samim tim je najbolji. Meni je odmogla činjenica da sam igrao manje turnira i da Vimbldon nije donosio bodove. U svakom slučaju, mislim da je dobro za tenis što se pojavio neko tako mlad, ali sam siguran da će Nadal pokušati da ga prestigne na rang listi i završi na prvom mestu“, izjavio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari