Gde možete da gledate prvi meč Novaka Đokovića na mastersu u Rimu 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković svoj prvi meč na mastersu u Rimu igra u petak 12. maja, a protivnik će mu biti Argentinac Tomas Ečeverija.

Duel najboljeg igrača sveta i njegovog rivala koji se trenutno nalazi na 61. mestu na ATP listi, neće početi pre 19 časova, saopštili su organizatori takmičenja.

Đokoviću će ovo biti prvi meč još od 21. aprila, kada je izgubio od Dušana Lajovića u 3. kolu „Srpska opena“ u Banjaluci.

Zbog povrede ruke otkazao je nastup na mastersu u Madridu, a mediji prenose da je u prethodnih nekoliko dana u Rimu trenirao bez steznika za rame.

Najbolji igrač sveta je do sada šest puta osvajao turnir u glavnom gradu Italije – prvi put 2008. godine, a poslednji put 2022. kada je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa (6:0, 7:6).

Iako je favorit u duelu sa argentinskim teniserom, Đoković se ne nalazi u dobroj formi i najverovatnije je da će turnir u Rimu iskoristiti kao pripremu za predstojeći Rolan Garos (22. maj – 11. jun).

U prvom kolu Đoković je bio slobodan, dok je Ečeverija eliminisao talentovanog Francuza Luku van Aša (7:6, 6:3).

Meč između Novaka Đokovića i Tomasa Ečeverije direktno će prenositi Sport klub 1, a očekuje se da će početi oko 19 časova, odnosno, kad svoj susret na centralnom terenu završe Marokanka Ons Zaber i Paula Badosa iz Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari