Novak se konačno vratio takmičarskom tenisu: Nedostajalo mi je ovo 1EPA-EFE/ABIR SULTAN

Vlasnik skoro svih važnijih rekorda „belog sporta“ završio višemesečnu prinudnu pauzu u ATP turu.

Posle uobičajenih reči pohvale domaćoj publici, Novak Đoković je nakon večerašnjeg slavlja u osmini finala ATP 250 turnira u Tel Avivu prokomentariso tok i ishod duela sa Pablom Anduharom – 2:0 (6:0, 6:3).

„Prvi meč je počeo savršeno za mene, dobio sam prvih sedam gemova, onda smo se borili u onom dugačkog drugom gemu, jedan od najdužih gemova svakako koje sam odigrao do sada, a odigrao sam mnogo gemova u životu. Sve čestitke Pablu što se borio i odigrao odličan meč.

U drugom setu je bilo neizvesno, izjednačeno, sve do 4:3, onda sam uspeo da dođem do brejka da ostanem čvrst i fokusiran i zatvorim meč veoma dobro. Veoma sam srećan svojom igrom, nadam se da ću nastaviti ovako i sutra“, počeo je analizu osvajač 21. grend slem titule.

Sportski Golijat nije bio iznenađen „buđenjem“ rivala u nastavku svog prvog takmičarskog nastupa nakon šampionskog govora na ovogodišnjem Vimbldonu.

„Uvek želite da pobedite. Da osvojite sve gemove. 6:0, 1:0 je savršen rezultat kad pogledate semafor, ali je istovremeno i veoma opasno, jer ne možete da igrate bolje nego što već činite, a protivnik može damo da podiže nivo. Tako da sam znao da će se to desiti. Srećan sam što sam zadržao servis u tih nekoliko trenutaka.

On je pokušavao da ulazi u teren, bude agresivan, igrao je izvanredne i atraktivne poene. Zadovoljan sam što sam u drugom setu imao taj izazov. Nedostajao mi je tenis jer nisam igrao takmičarski skoro tri meseca, zato hvala što ste došli i učinili ovo veče specijalnim“, zaključio je Novak uz ovacije sa tribina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari