Novak za finale Vimbldona igra protiv Norija i domaće publike 1photo:EPA-EFE/ANDY RAIN

Uspeo je Novak Đoković da se plasira u polufinale Vimbldona posle preokreta protiv Janika Sinera (5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2), a za mesto u finalu nameriće se protiv domaćeg tenisera Kamerona Norija. Britanac je, takođe, posle pet setova, bio bolji od Davida Gofana (3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5).

Britanac, rođen u Južnoj Africi, napravio je najveći uspeh u karijeri, uz veliku podršku domaće publike koja je u njemu pronašla novu inspiraciju.

Novaka očekuje vrlo nezgodan teniser; u petak će pokušati da se domogne novog finala, a Nori za njega nije potpuno nepoznat igrač, s obzirom na to da su se sastali na poslednjem Završnom mastersu u Torinu.

Đoković je u tom meču bio ubedljiv i sa 6:2, 6:1 preslišao je 11. igrača na planeti.

Nori će biti u prilici da postane prvi Britanac, još od Endija Mareja i 2016. godine, koji se plasirao u finale Vimbldona.

Sjajan meč odigrao je Britanac, kao i njegov rival iz Belgije, a preusdio je brejk u 11. setu petog gema, kada je Gofan ostao bez snage i koncentracije, izgubivši servis-gem bez osvojenog poena.

Nori je plasmanom u polufinale Vimbldona napravio najveći uspeh u karijeri, s obzirom na to da prethodno nije uspevao da dođe dalje od trećeg kola na jednom grend slemu.

Osvojio je svega četiri titule u singlu, međutim, vrlo je aktivan i u igri parova.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari