Novi Beograd prvi put osvojio Kup Srbije u vaterpolu pobedom nad Crvenom zvezdom 1Foto: Aleksa Petrovski

Vaterpolisti Novog Beograda su osvojili Kup Srbije pobedom nad Crvenom zvezdom 18:15 na Gradskom bazenu u Šapcu.

Tim Živka Gocića vodio je od samog starta i slavio s 18:15 u veoma efikasnoj utakmici. Vicešampion Evrope igrao je duboku zonu i tako otežavao posao centrima Crvene zvezde. Na drugom kraju bazena Novi Beograd je uspešno napadao preko desne strane, četiri od prvih pet golova došlo je s te pozicije.

Poveo je Novi Beograd 1:0 iz prvog napada kada je Angelos Vlahopulos iskoristio napad pet na četiri. Odgovorio je Bursać golom iz prebačaja za 1:1. Nanizali su Novobeograđani tri gola u nizu za prednost od 4:1. Seriju je zaustavio Gavril Subotić pogotkom iz penala za 4:2. Finiš prvog dela je bio veoma efikasan, Novi Beograd je na krilima Vlahopulosa je povećao razliku na 7:4.

Sastav prvaka Srbije poveo je s velikih plus šest (10:4) u prvom delu drugog perioda. Radović je prekinuo niz, ali Filipović je uzvratio za 11:5. Draško Gogov je crveno-belima s dva vezana gola vratio nadu pri rezultatu 11:7. Odmah je Novi Beograd odreagovao u napadu golovima Vlahopulosa i Radulovića za 13:7 koliko je bilo na poluvremenu.

Razmenili su golove Milojević i Perković na početku drugog poluvremena za 14:8. Iskusni Vukićević i Marković su pogodili za 14:10, ali i ovaj nalet Zvezde je odbio Novi Beograd serijom od tri gola (17:10). Gogov je smanjio razliku pred ulazak u poslednji period (17:11).

Zvezda je s tri gola došla do 17:14 na sredini poslednjeg dela meča. Ipak, Dimitros Skumpakis rešio je golom za 18:14 pitanje pobednika. U nastavku je Vasić iz penala smanjio na 18:15, ali Novi Beograd je sačuvao gol i potrošio vreme do isteka i osvojio trofej Kupa Srbije.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe je bio Vlahopulos sa šest golova, dok su s druge strane Gogov i Subotić postigli po tri.

Novi Beograd je tako osvojio prvi trofej Kupa Srbije u istoriji nakon dva poraza u finalima.

Obe ekipe do kraja godine imaju po jednu utakmicu naredne nedelje u okviru Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari