Crvena zvezda obezbedila reprizu finala Kupa Srbije u vaterpolu 1Foto: Aleksa Petrovski

Vaterpolisti Crvene zvezde su pobedili 13:10 ekipu Radničkog u okviru polufinala Kupa Srbije na Gradskom bazenu u Šapcu. Tako je zakazana repriza prošlogodišnjeg finala s Novim Beogradom koja je na programu od 20.15 u nedelju.

Selektor Srbije i trener Radničkog Uroš Stevanović je pokušao dubokom zonom da ograniči učinak centra Zvezde Lukasa Semena, ali su to izabranici Aleksandra Filipovića iskoristili za precizne udarce s distance. Radničkom je stao napad u poslednjem periodu, što su Beograđani iskoristili i došli do pobede 13:10.

Poveli su crveno-beli golovima Radovića i Basare s 0:2. Na drugoj strani je Kristijan Šulc prepolovio prednost Zvezde pogotkom za 1:2. Usledila su dva nova gola Beograđana s distance za veliku prednost od 1:4.

Radnički je odgovorio serijom od 0:3 i tako u potpunosti anulirao zaostatak (4:4) do kraja četvrtine. Kragujevčani su dva puta bili precizni s pet metara.

U drugom kvartalu se igralo gol za gol do rezultata 6:6 kada je Radnički poveo prvi put na meču pogotkom Lazara Vićkovića iz igrača više za 6:7. Levoruki Radović je doneo izjednačenje Zvezdi (7:7) u finišu prvog poluvremena.

Vićković je na početku trećeg perioda ponovo pogodio za prednost Radničkog 7:8. Bursać je za Zvezdu s pozicije kod stative došao do gola za 8:8. Ponovo su branioci Kupa Srbije bili precizni u završnici perioda, ovog puta pogodio je Basara za prednost 9:8.

Ranđić je otvorio poslednjih osam minuta golom iz peterca za 9:9. Usledila je zatim serija 3:0 crveno-belih za 12:9, koju je prekinuo Vićković projektilom s velike udaljenosti za 12:10.

Marko Radović je novim golom za 13:10 zaključio ovu utakmicu i doneo pobedu Crvenoj zvezdi.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Radović s četiri gola, dok je u Radničkom Vičković bio najbolji s istim brojem golova.

U borbi za trofej Zvezda će igrati protiv Novog Beograda u finalu, u nedelju od 20.15. S druge strane, Radnički je završio takmičarske obaveze u 2023. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari