U trenutku kada se klub našao u ozbiljnoj krizi, ekipa Crvene zvezde zabeležila je najubedljiviju pobedu ove jeseni, Nenad Jestrović proradio je i to het-trikom, a zaboravljeni kapiten Dejan Milovanović dobru partiju zaokružio je fantastičnim pogotkom, Smederevo – Crvena zvezda 2:5 (1:3).

U trenutku kada se klub našao u ozbiljnoj krizi, ekipa Crvene zvezde zabeležila je najubedljiviju pobedu ove jeseni, Nenad Jestrović proradio je i to het-trikom, a zaboravljeni kapiten Dejan Milovanović dobru partiju zaokružio je fantastičnim pogotkom, Smederevo – Crvena zvezda 2:5 (1:3).
Novi trenerski tandem crveno-belih Aleksandar Janković i Mitar Mrkela imao je sjajnu premijeru na klupi šampiona. Usled povrede Gaja i umora Koromana, protiv Smederva pružili su priliku igračima koji se u minulom periodu nisu naigrali – Burzanović je bio na terenu od prvog minuta, kao i posle duge pauze Milovanović, a u ubedljivoj pobedi su učestvovali i Rašković i F. Đorđević. Veliki motiv i želja za pobedom bili su evidentni na Zvezdinim igračima od prvog minuta. Hitali su ka šesnaestercu Smedereva gde je u 7. minutu oboren Bajalica, pa je Jestrović sa penala već tada doneo vođstvo svom timu. Nisu odustajali od potpune ofanzive crveno-beli, akcija Burzanovića i Milovanovića obezbedila je šansu ponovo Jestroviću koji je i u 12. minutu bio nepogrešiv. Statično je delovao domaćin, u prvom poluvremenu stvorio je samo jednu prilku, istina više nego ozbiljnu, ali šut Mirosavljevića spremno je dočekao Ranđelović. Potpuni debakl Smederevaca najavio je u 34. minutu Milovanović izvanrednim udarcem sa ivice šesnaesterca. Nije bilo to sve što se golova tiče u prvom poluvremenu. Uspešan prodor istaknutog Kasuma u nadoknadi vremena ispratio je Popović i tako doneo minimum neizvesnosti pred nastavak. Znatno otvorenije zaigrao je domaćin u drugom poluvremenu. Mnogo lakše su kontrolisali loptu, u pojedinim momentima imali čak i inicijativu, međutim, uprkos tome Zvezda je iz prekida, slobodnim udarcem Moline ponovo znatno uvećala vođstvo. Promašaj Mirosavljevića kaznio je u 64. minutu opet Jestrović, trećim pogotkom na meču. Imalo je Smederevo, tačnije Nikolić i Gegić sjajne prilike za pogotke, a za njihove promašaje iskupio se Mudrinić golom sa penala u 72. minutu. Malo je ova jedna utakmica da bi se doneo zaključak da se Zvezda probudila. Činjenica je da ove jeseni ni jednom treznije nije izgledala, a to sigurno veoma raduje novog šefa struke Aleksandra Jankovića kojeg u naredne dve nedelje prvenstvene pauze očekuje i te kako ozbiljan rad sa ekipom.
Aleksandar JANKOVIĆ, trener Crvene zvezde: Ova utakmica je bila od izuzetne važnosti za nas. Igrači su odigrali bez zamerke, pokazali su veliku želju i htenje. Zvezda će i u buduće igrati ofanzivno, lepo je kada protivniku date pet golova. Pauza dolazi u pravom trenutku za nas. Imaćemo taman toliko vremena da sve stvari postavimo na svoje mesto.
Nenad JESTROVIĆ, trostruki strelac za Crvenu zvezdu: Još pred Solun sam osetio da ću proraditi. Protiv Arisa sam kratko bio na terenu, ali sada sam imao dovoljno vremena da iskoristim sve ukazane prilike. Dao sam golove iz inata svima koji nisu verovali u mene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari