Novi ugovor Dragana Stojkovića zavisi od rezultata na Evropskom prvenstvu? 1Foto: Fonet/AP

Delovalo je da su dve strane postigle dogovor, međutim izgleda da u Fudbalskom savezu Srbije postoje oprečna mišljenja u vezi sa ostankom aktuelnog selektora i posle kontinentalnog šampionata.

I sam selektor Dragan Stojković, uoči prijateljskih utakmica sa Rusijom i Kiprom, krajem marta, govorio je o opciji ostanka na klupi reprezentacije Srbije do 2026. godine.

Oglasili su se tim povodom i rukovodeći ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije, međutim prema saznanjima Sport kluba u poslednje vreme o tome se na Terazijama sve manje priča.

Izgleda da je ideja da popularni Piksi i posle Evropskog prvenstva predvodi reprezentaciju dosta daleko od realizacije, mnogo dalje nego što se u prvi mah činilo.

Prema određenim informacijama, debakl od Rusije (4:0), kao i izuzetno loše izdanje u trijumfu nad Kiprom (1:0) predstavljali su potvrdu da prosečne partije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i još slabije na Svetskom prvenstvu u Kataru nisu bile plod nekih nesrećnih okolnosti već posledica kvalitativnog limita kako fudbalera tako i struke i da su zbog toga u FSS-u ustuknuli pred opcijom da sa selektorom Stojkovićem produže ugovor pre odlaska na kontinentalni šampionat.

Pričalo se i o drugoj opciji na osnovu koje bi Draganu Stojkoviću bilo predočeno da je uslov ostanka na selektorskoj klupi plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva i da se niko u Fudbalskom savezu Srbije neće zadovoljiti samo pukim učešćem.

U slučaju neuspeha, selektor Srbije „masno“ bi bio obeštećen sa više stotina hiljada evra, međutim i od te ideje se brzo odustalo.

Vreme polako prolazi, do puta u Nemačku preostalo je još oko dva meseca i verovatno nikome nije u interesu da do tada pitanje selektora ostane nerazjašnjeno.

Takođe, u Savezu ne bi voleli da produže ugovor pod pritiskom javnosti, već iz uverenosti da je Dragan Stojković i dalje najbolje rešenje.

Probelmi koji postoje u igri reprezentacije onespokojavaju odgovorne na Terazijama koji su, pak, svesni da bi nerazjašnjeno pitanje u vezi sa selektorom moglo da naruši atmosferu u reprezentaciji pred početak Evropskog prvenstva.

S tim u vezi, opcija nastavka saradnje do 2026. još uvek izgleda kao najrealnija, ali se o njoj u poslednje vreme uopšte ni ne razmišlja.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari