Novinarka u Kataru odžeparena usred uključenja uživo: Policija joj omogućila da bira kaznu za počinioce - zatvor ili deportacija 1foto:srcreenshot

U Kataru je nulta tolerancija za bilo koji vid kriminala. S tim u vezi, tamošnja policija poručila je novinarki, koja je odžeparena usred uključenja uživo, da može da bira kaznu za počinioce.

Mediji u Kataru obznanili su da je novinarka iz Argentine odžeparena usred uključenja uživo.

Počinioci će biti pronađeni, a katarska policija je omogućila novinarki Dominik Mecger da bira kojom će kaznom biti „počašćeni“ – zatvorom ili deportacijom.

„Policija me je pitala kako želim da ga kazne. Rekli su mi da će ga pronaći i insistirali su da ja odlučim kako će lopov biti sankcionisan, da li želim pet godina zatvora, deportaciju. Prošla me je jeza. Rekla sam im da ne želim da se mešam u to i da izigravam ruku pravde već da samo želim da mi se moje stvari vrate.“

Novinarka je shvatila da je opljačkana tek kada je krenuila da kupi vodu.

„Kakvo mi je iskustvo u Kataru? Pa ukrali su mi novčanik tokom javljanja uživo. Bila sam u policijskoj stanici i tamo su mi garantovali da je sve pod video-nadzorom i da će pronaći moja dokumenta, novac, kartice, stvari zbog kojih najviše brinem. Bila je to krađa, ali bez ikakvog nasilja. Nisam shvatila da sam opljačkana. U jednom trenutku igrali smo sa nekim ljudima i možda se to tada desilo. Lokalci primete da smo drugačiji i žele da komuniciraju sa nama. Krenula sam da izvadim novčanik da bih kupila vodu i shvatila da ga nema“, objasnila je Argentinka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari