O Nil: Jokić je definicija velikog igrača 1foto (BETAPHOTO AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić je po „milioniti put“ ove sezone oduševio košarkašku javnost u NBA ligi. U poslednjem meču, tačnije trijumfu nad Memfisom (122.109) postao je prvi igrač u istoriji Lige koji je ubacio 2000 poena, ostvario 1000 skokova i 500 asistencija. Ovakvo dostignuće centra Denvera oduševilo je i najbolje igrače u istoriji NBA lige.

Šekil O Nil, jedan od najdominantnijih košarkaša svih vremena, odanvo je impresioniran načinom na koji Srbin dominira NBA parketima.

Statističko dostignuće od 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija iskorisito je da još jednom javno komplementira aktulenom MVP i glavnom kandidatu za identičnu nagradu regularnog dela tekuće sezone.

„Veliki Džon Vuden je jednom rekao: ‘Prava definicija velikog igrača je da on saigrače čini boljim na terenu’. Morate da poštujete jednog velikog momka koji ubaci 36 poena uz 15 skokova, koji je postigao 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija ove sezone. Definitivno je veliki igrač, a igra na svoj način, svojim stilom“, nedvosmislen je O Nil, četovorostruki NBA šampion.

Njegov nekadašnji saigrač iz Majamija, sa kojim je osvojio prvi šampionaski prsten u istoriji Majamija, Dvejn Vejt, takođe je oduševljen košarkaškim znanjem Nikole Jokića.

„On nastavlja da se takmiči sa samim sobom. Samo nastavlja da nadmašuje samog sebe. Prelepo je za brend košarke gledati Jokića kako igra, videti jednog velikog momka kako kontroliše utakmice na način kako to on čini i igrajući na način kako on to radi. Prosto je – prelepo“, iskreno je delovao Vejd.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari