Obradović: Da budemo ravnopravni protiv tima koji je u prednosti 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Finalna serija plej-ofa ABA lige, težine sigurnog plasmana u Evroligu naredne sezone, počinje u petak uvodnim susretom na kojem će Crvena zvezda biti domaćin (20.00). U seriji na tri dobijene utakmice, ta činjenica nije beznačajna, međutim u taboru Partizana veoma su zadovoljni podatkom da se nalaze u finalu ABA lige, prvi put posle posta dugog devet godina.

„Nama je najbitnije da je poslednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umeju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu“, poručio je Željko Obradović u najavi četvrtog ovosezonskog večitog derbija.

Zvezda je slavila u uvodna dva derbija, Partizan u poslednjem, a majstorica protiv Budućnosti u polufinalu trebalo bi da crno-belima bude ideja vodilja.

„Biće različito u odnosu na prethodne derbije, utoliko što je ovo plej-of, i što se igra na svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u plej-ofu, u tri dana moraš da promeniš neke stvari i da menjaš. Slažem se da su tri utakmice totalno različite, napravili smo analizu, treba da vodimo računa da su izuzetnom iskusan tim, sa izuzetnim kvalitetom. Uostalom, znamo kako da igramo protiv Zvezde pred našim navijačima na utakmici koju smo rešili u našu korist. Ponavljam, ona naša utakmica protiv Budućnosti i pred našim navijačima nam je pokazala gde bi bilo rešenje. Svi smo mi svesni da igramo za sebe, ali imamo obavezu da ljudima koji su nas bodrili cele godine omogućimo da vide tim koji je požrtvovan i da ih vidi u finalu. Neću da ponavljam činjenicu da je naš tim najmlađi u Evropi. Sve ono što se dešavalo tokom sezone, ona bolna događanja, sve to treba da pomogne da se igrači rasterete maksimalno. Na kraju krajeva, to je uvek isto pet na pet na terenu, igra se košarka.“

U ovoj finalnoj seriji prednost domaćeg terena ima Crvena zvezda.

„Svi vole da igraju pred svojim navijačima, specifično je koliko znači taj vetar u leđa koji daju navijači. Koliko je to bitno ili nije bitno, to će uvek na kraju da se zna. Uvek se u sportu posle zna zbog čega je neko pobedio i izgubio. Činjenica da je prve dve igramo kao gosti, znamo da će biti izuzetna atmosfera i moramo da se spremimo za to“, naglasio je Obradović.

Što se tiče termina svih utakmica, nakon petka, naredni susret na kojem će Zvezda takođe biti domaćin zakazan je za nedelju u 20 časova. Treći je na programu u sredu, 1. juna (20.30).

Ukoliko ne bude bilo šampiona posle tri meča, čevtrti, takođe u organizaciji Partizana po redosleduje u petak (18.30), a eventulana majstorica je zakazana za 6. jun (20.00). Sve utakmice igrače se u hali „Aleksandar NIkolić“, a domaćin u eventulanoj majstirici biće Crvena zvezda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari