Obradović: Mnogo smo daleko od najboljih u Evropi 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Partizana nije oduševljen izdanjem protiv Budućnosti (82:66) koliko su to navijači crno-belih.

„1:0 je za nas u polufinalnoj seriji i sve staje u to. Sada je najvažnije da se izanalizira utakmica i da se pripremi naredni meč. Bilo je dobrih nekih stvari, ali bilo je i nekih loših. Pre svega pokazujemo nezrelost u situacijama kada tim nije u bonusu, ne znamo da napravimo faul. To je problem cele sezone, sve ostalo je manje više dobro“, trezveno je primetio Željko Obradović posle prvog dobijenog meča u borbi za finale ABA lige.

Najtrofejniji evropski trener pre meča je javno iskritikovao svoje pulene zbog loše odrađenog treninga, a sada je primetio reakciju na njegovo izrečeno nezadovoljstvo.

„Bilo je očigledno da je bilo reakcije, videlo se to na terenu, videla se neviđena želja kod igrača. Sve ono što zadnji trening nije bilo na potrebnom nivou večeras su pokazali ogromnu borbenost i ogromnu želju. Što je preduslov da se igra dobra košarka“, smatra Obradović.

Osvajač brojnih kontinentalnih kruna, sa različitim klubovima, priznaje da je ovaj Partizan (još) daleko od vrhunskih dometa na najvećoj sceni.

„Mi smo krenuli sa jednom klasičnom postavom, imamo mogućnost da kombinujemo razne stvari. Ali kao i uvek problem je kad imaš igrače koji teško prihvataju različite uloge u timu i to nije lako. Ja sam uvek radio jednu stvar… Da ubediš da visokog igrača kako je teško plejmejkeru daš mu da on kreira neku akciju ili postaviš niskog igrača ispod koša da vidi kako je teško dole… Što je inteligentniji igrač lakše mu je da pokrije neke razne pozicije. Svi najbolji igrači u Evropi su mogli da rade tako nešto. Bilo im je svejedno na koju ćeš poziciju da ih staviš uvek su znali kako će da reaguju i odbrambeno i napadački. Mi smo daleko od toga, mnogo daleko“, iskren je bio Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari