Obradović: Navijači Partizana su šampioni u svakom smislu 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana postali su šampioni ABA lige nakon pobede nad Crvenom zvezdom 96:85 u petom meču finalne serije regionalnog takmičenja.

To je prva titula za crno-bele u regionalnom takmičenju posle dugih deset godina, a ukupno sedma u istoriji kluba što se tiče ovog takmičenja.

Tvorac ovog uspeha, legendarni Željko Obradović, je bio vidno zadovoljan nakon osvojene titule.

– Ja bih krenuo od jedne stvari večerašnja utakmica je bila u fantastičnoj atmosferi i navijači Partizana su šampioni u svakom smislu. Ovoliki broj navijača i nije pao ni papir ni novčić i to je slika fantastična i hvala im svima što su pokazali da jedno finale zaslužuju i Zvezda i Partizan može da bude u ovakvoj atmosferi i da nema ni prekida ni ničega. Ooborili su sve rekorde u jednoj sezoni, ali taj broj je u toku sezone rastao i pokazivali su da veruju u trenucima kada smo imali loš period u Evroligi pre svega i jedan trenutak i u ABA ligi i bili su uz ekipu i hvala im na tome. Uz njih smo ostvarili sve ove stvari. Crvena zvezda ima mnogo kvaliteta i pokazali su to u ovoj izvandrednoj seriji i što se nas tiče u prvom poluvremenu smo bili sjajni i 20 poena razlike u ovoj utakmici je mnogo, ali Zvezda se ratila i malo nas je stigao umor pa smo pravili rotacije i pobedili čak ubedljivo i to je ono što je najvažnije i osvojili titulu što nas čini izuzetno ponosnim. Hvala predsedniku kluba i upravnom odboru na ogromnom doprinosu na ovome što je danas Partizan i ljudima iz radne zajednice bez kojih ovo ne bi bilo moguće i mom stručnom štabu što sam isticao već ovo je najbolji sturčni štab koji sam ikada imao.

Trener Partizana je istakao da treba da teže dobrom budžetu za naše uslove.

– Partizan će sigurno igrati Evroligu i tu nema dileme, a ne znam šta mogu da očekujem što se tiče budžeta. Moramo da biramo da zavisimo sami od sebe i da budemo svesni da postoje neki limiti i da znamo da sa najbogatijima ne možemo da se takmičimo, ali da treba da težimo dobrom budžetu za naše uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari