Obradović: Pametnom igrom u završnici do važne pobede u Berlinu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa večeras protiv Albe u Berlinu ostvarila važnu pobedu u borbi za plej-in Evrolige i da crno-beli i u predstojećim utakmicama moraju da imaju istu želju i borbenost.

„Znali smo koliko je važna utakmica za nas, mislim da su igrači izašli sa velikom željom, što se pokazalo tokom utakmice. Imali smo nekoliko puta bacanja za loptu na parket, to samo pokazuje želju i agresivnost koju smo imali da se večeras ova utakmica pobedi. Važna pobeda, ali utakmica je bila otprilike kakva je naša sezona, gore-dole. Na kraju smo uspeli da odigramo pametno u završnici, da dobijemo utakmicu i to je najvažnije“, rekao je Obradović posle utakmice.

Partizan je u Berlinu pobedio Albu 94:83, u pretposlednjem 33. kolu Evrolige i ostao u igri za plasman u plej-on.

„Sad čekamo druge rezultate, imaćemo poslednju utakmicu protiv Valensije kući, da vidimo koliko bi nam ta eventualna pobeda značila za eventualni plasman“, naveo je Obradović.

Posle četvrte pobede na gostujućem terenu ove sezone Partizan je 11. na tabeli sa 15 pobeda i 18 poraza, a Efes koji je na poslednjem 10. mestu koje vodi u plej-in ima 15/17 i utakmicu manje.

Obradović je rekao da ekipu čini ponosnim velika podrška navijača u Berlinu.

„Partizan ne što je najgledaniji tim na domaćem parketu, nego je najgledaniji i na strani od svih timova Evrolige. Ponovo je ogroman broj navijača došao, ne verujem da su samo iz Berlina, verujem da su iz istalih zemalja iz okoline i gradova iz Nemačke, hvala im na tome“, dodao je on.

„Sada imamo dve utakmice u Areni, prvo Zadar u ABA i Valensija, da vidimo gde smo pred početak plej-ofa i da probamo da, što se tiče borbenosti i želje, da budemo na ovom niovu kakvom smo bili večeras“, rekao je Obradović.

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je da je ekipa Albe „nagazna mina“ i da crno-beli čekaju rasplet ostalih utakmica u borbi za doigravanje.
„Veoma bitna pobeda, hvala navijačima koji su došli u velikom broju, pružili su nam podršku od prve sekunde. Alba je uvek takoreći ta nagazna mina koja svaku ekipu može da razbije svojim stilom košarke gde samo trče i igraju takozvani ‘ran end gan’. Mi smo to u prvom poluvremenu kontrolisali, u drugom su se vratili, stigli su nas na četiri poena razlike, gde smo ostali smireni do kraja i utakmicu uz malo muka priveli kraju. Čekamo rasplet ostalih situacija Valensiju treba da pobedimo ako hoćemo u plej-in“, naveo je Avramović.

U poslednjem kolu Partizan će 12. aprila u Beogradu igrati protiv Valensije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari