Obradović: Pobedili smo zahvaljujći energiji sa tribina 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa prikazala lošu napadačku partiju u duelu 10. kola ABA lige, u kojem je pobedila Igokeu u Laktašima (70:68).

„Moja prva impresija je da je ekipa Igokee igrala izvanrednu utakmicu i da je dobila to bi bilo potpuno zasluženo, ali to je sport. Dali su sve od sebe, dominirali na utakmici, ali dešavaju se i ovakvi neki preokreti, a dogodio se zahvaljujući energiji koju smo dobili sa tribina. Zahvaljujući našim navijačima, podigli su ekipu koja se borila“.

„Nismo igrali pametno, odbrambeno da, ali napadački ponovo loše. To je ono o čemu pričamo i na čemu radimo na treninzima. Neverovatan je podatak da smo ubacili četiri šuta za tri poena u poslednjoj četvrtini, a pre toga dva od 20. Naravno, kada šutiraš za tri poena i kada se ubaci, dobije se totalno drugačija utakmica“.

„Čestitam još jednom Igokei i želim im puno sreće. Ne mogu da se ne zahvalim i navijačima. Ovo je nešto jedinstveno, podigli su tim i ovo je njihova pobeda“, izjavio je Obradović posle utakmice, a zatim dodao:

„Moraćemo da nastavimo da analiziramo, da vidmo zbog čega ulazimo u neke situacije napadački koje nas dovode do toga da šutiramo brzopleto ili da gubimo lopte“.

Ima tu problema i u odbrani. Insistiramo na nekim stvarima, da menjamo i mi odbranu i u nekim trenucima je to bili prilično dobru, u nekim trenucima smo primali lako poene. To je sastavni deo igre, bavićemo se, analiziraćemo, težak period je ispred nas, očekuje nas u utorak već put u Francusku“

Trener Partizana istakao je da je njegovim igračima puno značila podrška koju su dobili sa tribina u prelomnim trenucima duela.

„Uvek se tako kaže kada se okrene rezultat. Izgledalo je da je to tako, kada smo se bacali po parketu i borili, ali bilo je i gluposti u tim trenucima. Ali kada se tim bori, sve to nekako drugačije izgleda“.

„Energiju smo dobili sa tribina, igrači su dali sve što su mogli da daju i napravili smo neverovatan preokret. Žao mi je Igokee koja je igrala dobrao. Sport je takav, nepredvidiv“, izjavio je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari