Obradović: Poslednji trening bio katastrofa 1head coach Zeljko Obradovic Rade Zagorac ULEB Eurocup, Partizan - Huventud 2.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana i Budućnosti danas (19.00) igraju prvu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige, pobednik će biti ekipa koja dođe do dve pobede, revanš će biti igran u Podgorici u nedelju u 20.45, a termin eventualne treće utakmice biće naknadno utvrđen.

Crno-beli nisu odigrali takmičarski meč od 20. aprila kad su u Areni doživeli šokantan poraz od Burse u osmini finala Evrokupa, i ta pauza od 20 dana može dvojako da deluje na formu tima. S jedne strane, bilo je dovoljno vremena za psihički oporavak od šoka i za treninge, ali s druge, pauze u špicu sezone umeju da budu pogubne za takmičarski ritam.

Trener crno-belih Željko Obradović šokirao je pričom o stanju u ekipi neposredno pred početak serije sa Podgoričanima. On je igračima posle poraza od Burse dao čak šest slobodnih dana da se restartuju, oporave i zaborave, ali je bio vrlo nezadovoljan onim što je video na poslednjem treningu.

„Danas smo odradili najgori trening do sada. Ne znam zašto je to tako. U našim životima je motivacija čudo, ovi igrači nikada nisu osvojili ABA ligu. Neki neće da trče, neće da naprave blok, sitnice koje su neverovatno važne, ja sam im to rekao. Trening je bio katastrofa, nadam se da će reakcija na utakmici biti drugačija. Nemam razloga da ne budem iskren, rekao sam igračima da ću sve ovo da iznesem, uvek sam uz njih, ali ako mi nemamo motiv da uđemo u finale ABA lige, onda je to problem. Od 15 igrača, samo su trojica zadvoljili kriterijum“, rekao je Obradović.

Trener Partizana je pomenuo da je kapiten Rade Zagorac bio taj koji je održao sastanak sa ostatkom igrača:

„Zahvalan sam mu na tome, to je odlična stvar da igrači komuniciraju, to znači da im je stalo. Očekujemo mi sami da budemo u finalu. Ne možemo da se bavimo ovime ako nemamo ambicije. Lično ne verujem da je Budućnost ekipa koja nema ambiciju da igra finale. To je sasvim normalno. Svako želi da pobegne od uloge favorita, ako mi treba da budemo favoriti, neka budemo, a i igramo pred našim navijačima. Svi žele da imaju prednost domaćeg terena, mi idemo na pobedu uz sve poštovanje prema protivniku“.

Partizan je ove sezone uregularnom delu oba puta pobedio Budućnost.

„Igrali smo u Beogradu i Podgorici na sličan način. Vodili smo u Beogradu, oni su se vraćali, ali smo mi na kraju prelomili. Nešto je drugačije bilo u Podgorici kada smo napravili veliku razliku u prvoj deonici, ali je finiš ponovo bio neizvestan. Najvažnija je želja, motivacija, a naravno i detalji koji su ključni u ovakvim utakmicama. Plej-of je takav da moraš da dođeš do dve pobede, a prva utakmica je ključna“, zaključio je Obradović, ostavivši dilemu da li je na ovaj način želeo dodatno da prodrma i motiviše ekipu, ili da jednostavno javno iskaže nezadovoljstvo.

Kapiten crno-belih Rade Zagorac nije želeo da priča o detaljima tog sastanka igrača.

„Uz Megu imamo najmlađu ekipu u ligi. Malo igrača je igralo značajne utakmice. Sastanak je bio interna stvar, više je to bilo da se skupimo kao tim pred bitan meč. Nije bilo neke druga priče iza toga“, rekao je Zagorac a onda je iskazao svoje mišljenje o rivalu.

„Kvalitetan protivnik, ima visoke ambicije, došao je do plej-ofa i ne verujem da će se tu zaustaviti. Na nama je da ih zaustavimo. Imamo odgovornost prema sebi da nešto što smo radili 10 meseci kapitalizujemo. Ovo je pravi test za ovu ekipu i vreme je da ostvarimo ambiciju“.

Jagodić-Kuridža: Da ispariramo fizički

Marko Jagodić-Kuridža, košarkaš podgoričke Budućnosti pred gostovanje Partizanu izjavio je da su on i saigrači svesni šta ih u Beogradu čeka.

„Pre svega moramo da budemo dobri fizički, jer će oni sigurno biti. Imali su pauzu posle utakmice sa Bursom, sigurno će želeti da ulože dodatni napor posle toga, a to je najlakše uraditi fizički. Ako iskontrolišemo to, imamo šanse”, rekao je 34-godišnji reprezentativac Srbije, koji je prošle godine u dresu Crvene zvezde osvojio ABA ligu.

Jagodić-Kuridža je svestan kakva ih atmosfera očekuje u hali Aleksandar Nikolić.

„Što se mene tiče, ne zanima me da li će biti puna hala ili ne. U našoj ekipi ima dosta iskusnih igraca, ne smemo da razmišljamo da li je ‘Pionir’ ili neka druga hala puna. Ponavljam, ako im budemo fizički isparirali, sigurno ćemo imati šansu da odigramo dobru utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari