Obradović pred početak finalne serije u ABA ligi: Biće zanimljivo, svi iz Crvene zvezde treba da se osećaju prijatno 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Košarkaši Partizana ugostiće Crvenu zvezdu u prve dve utakmice finalne serije ABA lige. Sutra će u Beogradskoj areni biti na programu prvi, od najmanje tri meča težine regionalnog šampiona (20.00).

Crno-beli su percipirani kao favoriti u finalnoj seriji, s obzirom na ovosezonski učinak u Evroligi, ali i činjenice da imaju prednost domaćeg terena u serijalu sa Crvenom zvezdom.

Ove sezone, večiti rivali odigrali su pet mečeva; Zvezda je slavila u tri navrata, međutim, u poslednjem, abaligaškom, crno-beli su bili bolji.

Od povratka u Partizan, prošle sezone, Željko Obradović nije osvojio nijedan torfej na klupi crno-belih i nema sumnje da će imati ogroman motiv protiv Crvene zvezde.

– Finalna serija protiv Crvene zvezde. Imam poruku za naše navijače koji su pokazali da su najbolji i najodaniji u Evropi. Podatak da ćemo već na prvoj utakmici imati pola miliona navijača je nešto neverovatno. Pozivam ih da ponovo naprave fantastičnu atmosferu, da borde ekipu i da sve protekne u fer i sportskom duhu. Da se svi ljudi iz Crvene zvezde osećaju prijatno i da se nakon utakmice isključivo i samo priča o košarci. Očekujem zanimljivu seriju, imali smo vremena da se pripremimo i nadam se da ćemo već u prvoj utakmici odigrati dobro. Sigurno da moramo biti na visokom nivou ako mislimo da pobedimo u prvom susretu, jer treba ići iz utakmice u utakmicu – pozvao je najtrofejniji stručnjak u Evroligi i verovanto najbolji u istoriji evropske košarke na sportsku podršku naivjača i respekt prema najvećem protivniku.

U odsustvu Alekse Avramovića zbog povrede ruke, Jam Madar imaće sigurno izuzetno važnu ulogu na mestu organizatora igre.

– Očekujemo tešku utakmicu, znamo da su dobar tim i šta su sve sposobni da urade na terenu. Igrali smo protiv njih nekoliko puta, ali smo fokusirani na našu igru i ono šta je potrebno da mi dobro uradimo kako bi dobili ovu prvu utakmicu. Veoma je važno da finalnu seriju otvorimo na dobar način i mi to moramo da uradimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari