Nemanja Nedović (R) and Kevin PunterFoto: STARSPORT

Finalna serija ABA lige startovaće sutra. Partizan će ugostiti Crvenu zvezdu u Beogradskoj areni (20.00) a s obzirom na prednost domaćeg terena, crveno-beli će težiti ka tome da što pre dođu do brejka.

Nemanja Nedović je u dosadašnjem delu seozne obeležio prvi večiti derbi u Beogradskoj areni kada je srušio crno-bele trojkom u poslednjim sekundama utakmice.

Od povratka na Mali Kalemegdan osvojio je duplu krunu u domaćim okvirima, međutim, protiv Partizana će od sutra započeti najvažniji serijal u takmičarskoj godini.

– Biće veoma teška serija, pre svega psihički. Naravno i fizički. Očekuje nas ekipa sa dosta atleticizma. Spremamo se mentalno, iskoristićemo priliku da doradimo neke detalje. Očekuje nas zanimljiva serija, bez dileme – naveo je Nedović.

Crvena zvezda i Partizan imaju po šest regionalnih titula, po čemu su najtrofejniji u ABA ligi. Zvezda je sve regionalne trofeje podizala u poslednjih sedam odigranih sezona (ona kada je vladao virus korona nije završena) međutim, u ovosezonskom finalu će biti u specifičnom položaju jer nema prednost domaćeg terena.

– Biće tvrde i neizvesne utakmice. Značajno smo se promenili i mi i oni. Očekuje nas nešto sasvim novo. Moramo da imamo jasnu viziju, kako da ih napadnemo, kako da se branimo. Želja sigurno neće izostati, nadam se da ćemo biti spremni za sutra.

Iskusni bek veoma optimistično iščekuje početak serije.

– Svi su veoma motivisani, spremni. Svi imaju želju da završe sezonu na najbolji mogući način. Znamo koliko je bitan ovaj trofeja i sviđa mi se ono što vidim u svlačionici i na terenu.

Crvena zvezda u finalnu seriju ABA lige ulazi sa 17 vezanih pobeda. Interesantno je da je trijumfalni niz počeo nakon okupljanja košarkaša srpskog šampiona na Nedovićevom imanju.

– Pogodilo se da je od tog okupljanja krenulo na bolje, možda je trebalo ranije to da organizujem, dok smo još imali šanse za plej-of Evrolige, ali dobro. Ne razmišljamo o vezanim pobedama, idemo iz utakmice u utakmicu, to nam je bio recept za prethodna dva meseca, pa će biti i za finalnu seriju. Čak da idemo i četvrtinu po četvrinu, da pokušamo da ih dobijemo što više i da na kraju slavimo svi zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari