Obradović Smailagića nije video od večitog derbija: Posle Zvezde je dobio temperaturu 1Željko Obradović i Alen Smailagić. Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Iako je insistirao da nastupi na večitom derbiju, uprkos savetima doktora da mora da pauzira šest nedelja zbog povrede prsta, Alen Smailagić nije bio u protokolu za večerašnji meč sa Valensijom.

Željko Obradović je posle poraza od Valensije (96:100) pričao na brojne teme, konkretizujući razloge zbog kojih Smailagića nije bilo u sastavu.

„Bio je na sastanku posle derbija, od tada je dobio temperaturu i više ga nisam video. Smailagić se posle Zvezde razboleo i od tada ga nisam video“, otkrio je Obradović, usmerivši obraćanje, potom, ka nedostatku igrača u rotaciji, prevashodno u unutrašnjoj liniji.

„Nema ko da bude u konkurenciji. Znamo od ranije da su Balša i Aleksa napolju. O Alenu – nemam pojma. Svi ostali su zdravi, problem je Lesor, koji je od derbija odradio samo jedan trening. Egzumu je natekao lakat. Videćemo kako će biti“, naveo je trener Partizana zašto je i Australijanac imao večeras „svedenu“ minutažu.

Svestan je trofejni stručnjak da su povrede uticale na trenažni proces u meri da mora da uvežbava taktičke stvari sa igračima na pozicijama koje im nisu primarne.

„Na treningu stalno igram sa četiri mala igrača, pa mi je Vukčević bio petica, Papapetru četvorka. Probali smo sve što je bilo moguće da se uradi, očigledno to nije dovoljno. Moramo da sednemo zajedno i analiziramo situaciju, očigledno je da nešto nije dobro.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari