Očekivano finale najjačih 1 photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Vaterpolisti Radničkog igraju za treći, Novi Beograd za prvi Kup trofej.

Polufinalne utakmice Kupa Srbije u vaterpolu donele su predviđene pobednike, pa će u sutrašnjem finalu o prvom trofeju u sezoni 2021/2022. odlučivati klubovi sa najjačim budžetima i najkvalitetnijim sastavima – Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca.

Poslednjih meseci, putevi su im se ukrštali u prvenstvu i Ligi šampiona, s tim što je sada ulog daleko vredniji od bodova, pogotovo za prestonički tim, jer ima priliku da odnese prvi pobednički pehar u svojoj kratkoj istoriji.

Do nje je stigao preko Partizana, nanevši crno-belima treći poraz u isto toliko duela u bliskoj prošlosti – 8:5 (4:1, 1:2, 2:1, 1:1). Izabranici Vladimira Vujasinovića od početka su vodili reč i „plovili“ u svom ritmu, a velikom i rano stečenom prednošću od 4:0 samo su na vreme postavili stvari na svoje mesto u duelu sa sedmostrukim šampionom Evrope, na početku njegove nove ere.

Nije im baš sve išlo kao po loju u obostrano gruboj igri, pogotovo u drugom poluvremenu, kada se rival primakao na samo gol razlike, a Stefan Mitrović imao šansu da izjednači, međutim trostruki strelac Draško Gogov nije dozvolio ekipi sa Banjice da nastavi borbu za svoj 27. Kup trofej.

Posle njih, u bazen „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ uskočili su prošlogodišnji finalisti Crvena zvezda i Radnički, a ishod je bio obrnut u odnosu na taj susret, rešen tek izvođenjem peteraca. I ovog puta ih je bilo neuobičajeno puno, samo u regularnom delu.

Imao je Bogdan Đurđić šut za reprizu stresne završnice, ali su ga gosti izblokirali i tesnom razlikom otišli u derbi megdan za treći klupski Kup pehar – 9:8 (3:1, 3:2, 2:2, 1:3). Najveće zasluge za još jedno „potapanje“ crveno-belih, posle mečeva u šampionatu i regionalnoj ligi, pripada dvojcu Radulović – Ukropina, pošto su s po dva pogotka pogurali sastav Uroša Stevanovića ka četvrtom uzastopnom finalu Kupa.

Predstojeće počinje u 19 časova, na istom plivalištu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari