Očoa odbranio penal Levandovskom i sačuvao Meksiko: Remi sa Poljskom po ukusu Argentine 1foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Mogao je da razbije maler već na startu Mundijala, međutim, Robert Levandovski nije uspeo da savlada Giljarma Očou sa bele tačke, tako da još uvek nema osećaj kako je postići gol na Svetskom prvenstvu. Najjači utisak sa meča imao je težinu remija bez golova između Meksika i Poljske koji je naročito po ukusu Argentine.

Debakl doživljen od Saudijske Arabije u toku dana, Gaučosima je barem malo ublažen remijem na stadionu „974“ posle kojeg su šanse svih ekipa u grupi C gotovo podjednake nakon uvodnog kola.

Meč nije bio previše gledljiv u prvom poluvremenu, u kome je Meksiko imao konkretnije prilike, ali nijedna nije bila težine zicera.

Poljaci su dobrano podbacili u uvodnom delu utakmice; uprkos tome što u manevru imaju nekolicinu prekaljenih igrača, upravo su u veznom redu bili poprilično inferiorni u odnosu na protivnika.

Ščesni je u dve situacije morao da se istegne i zagreje, ali nije bio u pozicijama da strahuje za bezbednost svog gola.

Veća uzbuđenja viđena su u drugom poluvremenu. Poljaci su intenzivnije vršili pritisak na poslednju liniju odbrane Sombrerosa i upravo zbog takvog pritiska počašćeni su penalom.

Duel štopera Meksika, Morena i Levandovskog u šesnaestercu pulena selektora Martina, nakon konsultacije sa VAR-om, protuimačen je kao kontakt težine najstrože kazne.

Najblaže rečeno, odluka sudije Beta, koja bi u Superligi izazvala brojne polemike, racionalno je prihvaćena od strane fudbalera Meksika.

Imao je napadač Barselone idelanu šansu da napokon razbije maler i konačno se upiše u strelce na Svetskom prvenstvu, međutim, preiskusni Giljermo Očoa briljantno intervencijom rastužio je fenomenalnog centarfora.

Pokazao je golman Kluba Amerika da je i u 37. godini života u formi u kojoj su mu refleksi jača strana.

Na njegovom četvrtom planetarnom takmičenju podsetio je revnosnije poznavaoce fudbalskih prilika da i dalje ima neobičnu harizmu ali i da je u veoma dobroj formi.

Poljska je u drugih 45 minuta popravila utisak, međutim, uprkos velikoj borbenosti i ispoljenom htenju, većih prilika nije bilo na obe strane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari