Od delirijuma do zvižduka dan posle: Navijači u Hongkongu besni zato što nije igrao Mesi, traže povraćaj novca (VIDEO) 1Foto: AP/Louise Delmotte

Argentinski fudbalski as Lionel Mesi dočekan je u Hongkongu kao mali buda, ali je izneverio očekivanja lokalnih poklonika fudbala i njegove igre.

Zbog povrede tetive ostao je sve vreme na klupi u prijateljskoj utakmici pred 40.000 navijača (toliko ih se sleglo i dan ranije na treningu) u kojoj je Inter iz Majamija savladao selekciju hongkonške lige sa 4.1.

Utakmicu je zbog problema sa kolenom propustio i urugvajski golgeter Luis Suares, novajlija u timu američkog sokera, Mesijev saigrač u Barseloni.

Navijači su zviždali i uzvikivali da im se vrati novac za ulaznicu, a negodovali su i kada im se obratio suvlasnik Intera Dejvid Bekam, proslavljeni engleski fudbaler.

 

Vlada Hong Konga saopštila je da će organizator utakmice dobiti umanjena sredstva.

„U vezi sa tim što Mesi nije igrao danas, vlada kao i svi fudbalski navijači, su izuzetno razočarani zbog angažmana organizatora. Organizator duguje svim navijačima objašnjenje. Naš komitet će preduzeti dodatne mere sa organizatorima u skladu sa odredbama i uslovima, što uključuje smanjenje iznosa finansiranja zbog toga što Mesi nije igrao“, navodi se u saopštenju, preneo je Bi-Bi-Si.

Od delirijuma do zvižduka dan posle: Navijači u Hongkongu besni zato što nije igrao Mesi, traže povraćaj novca (VIDEO) 2
Foto: AP/Louise Delmotte

Komitet je odobrio 1,5 miliona funti za događaj, kao i dodatna sredstva za mesto održavanja.

Na stadionu u Hongkongu okupilo se 38.323 navijača, koji su platili 101 funtu za ulaznicu.

 

Uzvici „Hoćemo Mesija“ pojačali su se u drugom poluvremenu, ali je Argentinac nastavio da gleda utakmicu sa klupe.

Organizatori su saopštili da pre utakmice nisu znali da Mesi i Suares neće igrati.

„Lekarska ekipa njihovog kluba smatrala je da Mesi i Suares nisu sposobni da igraju na svačije, uključujući i naše, razočaranje“, navodi se.

Trener Intera Herardo Martino izvinio se navijačima.

„Shvatamo da su navijači razočarani odsustvom Mesija i Suaresa i zbog toga se izvinjavamo, ali to je odluka koju je doneo naš lekarski tim. Da je postojao način da igraju makar i malo, mi bismo to uradili, ali to bi bio preveliki rizik“, rekao je Martino.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari