Od Moldea pouke za Superligu 1Foto: STARSPORT

Molde je fudbalerima Čukaričkog pobedom od 3:1 usred Beograda održao fudbalski čas u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trener „brđana“ Aleksandar Veselinović tvrdi da je to za ekipu bila važna lekcija pred nastavak takmičenja u domaćoj Superligi.

– Moram da čestitam i momcima na svemu što su u ovoj letnjoj epizodi uradili za sebe i klub, a uspeli su da malo doprinesu i koeficijentu srpskog fudbala. Igrali smo protiv kvalitetnijeg protivnika, ovo je veliko iskustvo za sve nas. Ostaje nam da se okrenemo onome što nas čeka, a to je vrlo, vrlo teška utakmica protiv Radnika. Moramo da se što pre resetujemo i da nastavimo putem kojim smo krenuli – rekao je Veselinović.

Trener Čukaričkog smatra da je ključan momenat meča bio brzi gol Moldea već u petom minutu. Veselinović je realno ocenio i da je njegov tim u prvom meču u Norveškoj, koji je završen 0:0, imao sreće.

– Utakmica je počela onako kako smo mi i želeli, ali sve je stalo u ta uvodna tri-četiri minuta. Ispostavilo se da se sve i završilo tada. Iskreno, u prvom meču smo imali sreće, ali smo sada primili nesrećni gol iz rikošeta, bio je to hladan tuš za naše momke, od kojeg se nismo oporavili do kraja utakmice. Gajili smo velike ambicije, možda i prevelike, ali realnost je nešto drugo kad igrate protiv ovakvog kvalitetnog rivala – istakao je Veselinović.

Šef struke beogradskog kluba navodi i da je razgovarao sa članovima uprave oko dovođenja pojačanja, za koja se posle Moldea vidi da su neophodna. On je naglasio i da još uvek nije isključeno da neki fudbaleri napuste Banovo brdo u slučaju dobre ponude.

– Svakodnevno smo u komunikaciji, pravimo planove, ali u fudbalu, posebno u julu i avgustu, dešavaju se takve stvari da vas najbolji igrači napuste. Probaćemo da reagujemo na svaku situaciju. Kad vidite ove transfere iz poslednjih dana, to su ozbiljni transferi za srpski fudbal, ali mislim da će cena ovih igrača biti još veća za godinu, dve, uz svo uvažavanje igrača koji su sada u fokusu – zaključio je Veselinović.

Ovusu odlazi za milion i po evra

Fudbaler iz Gane u redovima Čukaričkog Samjuel Ovusu trebalo bi da uskoro potpiše ugovor sa Al Fatihom. Klub iz Saudijske Arabije uplatiće Čukaričkom na ime obeštećenja 1,5 milion evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari