Od Piksija "životna lekcija" 1Dragan Stojković Piksi Foto: FSS

Iz aviona na Irsku, tako će otprilike izgledati početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru za reprezentativce Srbije.

Novi selektor Dragan Stojković Piksi imaće večeras u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi prvo obraćanje reprezentativcima, a utorak će biti jedini dan na kome će moći da uigrava taktiku za debi meč protiv Irske (sreda, 20.45).

„Orlovi“ će tri dana posle Irske dočekati u Beogradu i Portugal (27. mart), a potom će gostovati Azerbejdžanu (30. mart). Piksi će moći da računa na svih 30 igrača koje je pozvao pošto su i francuski klubovi, oko kojih je bilo dileme, odlučili da puste pozvane igrače i ne pozovu se na pandemiju virusa kovid 19 kao izgovor. Selektor je najavio da će se danas predstaviti igračima i održati im govor u kome će im objasniti da je igranje za nacionalnu selekciju nešto što je mnogo bitnije od karijere ili novca koji mogu da zarade u klupskom fudbalu.

– Igrači znaju ko sam ja, ja znam ko su oni, neke poznajem lično, neke ne. Zato će taj generalni sastanak u ponedeljak biti vrlo svrsishodan i interesantan. Fudbal nije samo trčanje i davanje golova. Postoji spektar stvari od kojih zavisi da li će jedan fudbaler, jedan trener ili jedan funkcioner biti na nivou da dostojno reprezentuje svoju zemlju. Nebitno da li je na terenu ili je na ulici, u restoranu, bilo gde. Ako me budu pažljivo slušali, puno će im značiti. Dobiće jednu lekciju, ne samo fudbalsku, nego i životnu – rekao je Piksi.

Novi selektor je odlučio da taktiku za prve mečeve skriva sve do izlaska na teren protiv Iraca. U medijima je do sada najavio da želi da igra na gol više, odnosno da će uvek „radije prihvatiti poraz 5:6 nego 0:1“. U klubovima koje je vodio u japanskoj i kineskoj ligi uglavnom je forsirao formacije 3-5-2 i 4-3-3.

 

Put do Katara

Grupa A

1. kolo (24. mart)

Portugal – Azerbejdžan 20.45

Srbija – Irska 20.45

2. kolo (27. mart)

Irska – Luksemburg 20.45

Srbija – Portugal 20.45

3. kolo (30. mart)

Azerbejdžan – Srbija 18.00

Luksemburg – Portugal 20.45

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari